Afbeelding
Foto:

Pilot ROC en BiblioNu Venray

Venray | BiblioNu is vrijdag een pilot gestart met ROC Gilde Opleidingen in Venray.

Studenten voor de opleidingen pedagogisch medewerker en klassenassistent lazen interactief voor aan kinderen uit de groepen 1 en 2 van basisschool De Bongerd. De tweedejaars leerlingen maakten hierbij gebruik van zelfgemaakte handpoppen. Ze hadden winter als thema gekozen. Na een workshop en een voorbereiding van zes weken hebben de ongeveer 50 leerlingen, verdeeld over de vestigingen Venray en Horst van BiblioNu, de show voorgedragen aan de kinderen van de Venrayse basisschool.

Foto: Henk Lammen.


Lessen vervallen

Venray | Vanwege het verwachte winterweer vervielen op het Raayland College maandag alle lessen na het vierde uur (vanaf 11.10 uur).

Door het KNMI was maandag voor de provincie Limburg de code 'oranje' afgegeven vanaf 11.00 uur. De sneeuwval kwam vanuit het zuiden en later op de middag zou het flink gaan sneeuwen in Venray. Vanwege deze weersvoorspelling werd 's ochtend door de schooldirectie besloten om leerlingen (en docenten) in de gelegenheid te stellen eerder naar huis te gaan. Dit vanwege de verkeersveiligheid. Dinsdag werd iedereen weer op school verwacht.