De kerstboom op een winterse Grote Markt in Venray.
De kerstboom op een winterse Grote Markt in Venray. Foto: Foto Dom Melskens

Winterwonderland....

Venray | Natuurlijk, er was overlast door de hevige sneeuwval afgelopen weekend, maar het winterse weer zorgde ook voor heel veel sneeuwpret en prachtige plaatjes, zoals van de traditionele kerstboom op de Grote Markt in Venray.

Medewerkers van het bedrijf Tijssen uit Merselo plaatsten vrijdagmorgen de bijna tien meter hoge boom, die beschikbaar is gesteld door een particulier uit Leunen. De kerstboom werd vrijdagmiddag opgetuigd door de leden van winkeliersvereniging Venray Centraal en, wat een toeval, enkele minuten later begon het flink te sneeuwen.

De kerstsfeer in het Venrayse winkelcentrum wordt komend weekend verder verhoogd met de officiƫle inzegening van de kerststal op de Grote Markt en de opening van de ijsbaan op het Schouwburgplein. De kerststal is afgelopen zondag geopend. Na de inzegening door deken Smeets, op vrijdag 15 december om 18.30 uur, kan afscheid genomen worden van de bestuursleden Joep Krijnen en Pierre Pijpers van de Stichting Kerststal Venray.

De opening van de ijsbaan is komende vrijdag vanaf 18.00 en daarna bestaat de mogelijkheid om te schaatsen tot 22.00 uur. De ijsbaan is dagelijks geopend t/m zondag 07 januari 2018 op het Schouwburgplein in Venray. Er bestaat de mogelijkheid om in drie blokken te schaatsen (10.00 uur tot 14.00 uur, 14.00 uur tot 18.00 uur en 18.00 uur tot 22.00 uur).