Bisschops weer PvdA-lijsttrekker

VENRAY | Henk Bisschops is ook bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 lijsttrekker van de PvdA. Vorige week donderdag werd hij tijdens de ledenvergadering gekozen.

De top drie telt dezelfde namen als in 2014. Alleen hebben de nummers twee en drie van plaats gewisseld. Tweede staat afdelingsvoorzitter Esther van Wamelen en de derde plek wordt ingenomen door Elly van Dijck. Zij is oud-raadslid en voormalig wethouder. Sinds enkele weken is ze weer actief voor de partij. Dickie Minken uit Wanssum staat op de vierde plaats. Zij was in het verleden lid van Provinciale Staten.

De PvdA was de grote verliezer van de vorige verkiezingen. De sociaaldemocraten moesten drie van de vier zetels inleveren. Tevens viel de PvdA na 32 jaar buiten de coalitie. Topjaar was 2006 toen de partij liefst zes zetels behaalde.

Henk Bisschops vormde in de afgelopen vier jaar een eenmansfractie. 'Een bijna onmogelijke opgave', vindt de partij. 'Toch heeft hij bewezen de Partij van de Arbeid op een adequate en goede wijze te vertegenwoordigen.'

Op de plaatsen vijf tot en met twaalf staan Joris Truijen, Ineke Grootemaat, Henk van Egmond, Georgette Verbist, Marja van Mil, Anneke Cremers, Piet Kroft en Twan Jansen.