Volharding 2: een echte cupfighter

Volharding 2-Constantia 3-0 (2-0).

Doelpunten: Jasper Lenkens, Kas van den Bosch en Kevin Reijnders.

VIERLINGSBEEK | Het tweede elftal van Volharding is doorgedrongen tot de vierde bekerronde. Donderdagavond klopten de Vierlingsbeekse reserves Constantia met 3-0 op het kunstgrasveld van sportpark Soetendaal.

De bezoekers uit Wanroij, koploper in de vierde klasse G, hadden weinig in te brengen tegen Volharding 2. Halverwege leidde de thuisploeg met 2-0 door treffers van Jasper Lenkens en Kas van den Bosch. De ruststand had nog wel hoger kunnen uivallen. De dominerende thuisploeg miste nog enkele goede kansen.

Toen Kevin Reijnders vlak na de thee de 3-0 scoorde was het duel definitief beslist. In de vierde ronde speelt Volharding 2 de uitwedstrijd tegen Volkel, de nummer drie van de derde klasse D. Het duel wordt gespeeld op zondag 18 februari 2018.


Johan Vullings naar Volharding

VIERLINGSBEEK | Johan Vullings uit Venray is de nieuwe hoofdtrainer van Volharding. Hij is de opvolger van Sjoerd van der Coelen die de tweedeklasser na vier jaar gaat verlaten.

De aanstelling van oud-speler Vullings (38) is geen verrassing. Vlak nadat Van der Coelen zijn besluit bekendmaakte circuleerde al direct zijn naam als opvolger. Johan Vullings begon in 2012 zijn trainersloopbaan bij Volharding 2. Na drie seizoenen stapte hij over naar Hapse Boys waar hij debuteerde als hoofdcoach.

Drie jaar ervaring rijker keert Vullings terug op het oude nest. Als speler kwam de geboren Horstenaar uit voor Wittenhorst, Venray en Volharding. Hij is de vijfde trainer van Volharding die ook als speler actief was voor de rood-witte hoofdmacht. Wim Koelen, Ronald Gits, Tonnie Theunissen en Hans Willems gingen hem voor.