Houtmodelbouw Seniorservice

Venray | Binnen Senior Service Venray houdt de houtmodelbouwvereniging zich bezig met het hobbymatig bouwen van houten schaalmodellen.

Meestal zijn dit statische ongemotoriseerde modellen; in tegenstelling tot bijvoorbeeld plastic modelbouw, vliegtuig- en treinenbouw en stoommachines. Als voorbeelden gelden vaak gebouwen, machines, vaar- en voertuigen, gereedschappen. Gewerkt wordt naar werktekeningen, foto's, en bestaande voorbeelden welke precies opgemeten worden. De Nederlandse Vereniging van Modelbouwers, een overkoepelende organisatie van modelbouwverenigingen heeft een enorm tekeningenarchief waaruit een keuze gemaakt kan worden.

De schaal waarop wordt gewerkt is sterk afhankelijk van de grootte van het origineel, de beschikbare ruimte voor het presenteren van het model en de gewenste mate van detaillering en kan dus variëren van 1 op 8 tot 1 op 250. Resthout van timmerfabrieken, meubelmakerijen etc. is vaak al voldoende om als materiaal voor de modellen te dienen terwijl voor het bewerken eenvoudige gereedschappen al kunnen volstaan. Senior Service Venray heeft daarnaast een machinepark beschikbaar waardoor ook complexere modellen te realiseren zijn. Niet kopen maar zelf maken is het credo van de echte modelbouwer. Om een dagje mee te draaien, kan contact opgenomen met Jos Ensink via telefoon 06-48413774. De houtmodelbouw vereniging is elke donderdag tussen 9.00 en 15.00 uur aanwezig in het gebouw van Seniorservice Venray aan de Prins Bernhardstraat 12A. kijk voor meer informatie op www.seniorservicevenray.nl en www.modelbouwers.nl.


Legofestijn

Venray | De vierde editie van het Legofestijn Bouwblokjes in Evenementenhal Venray wordt gehouden op zaterdag 16 en zondag 17 december.

Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van meerdere Vikingen met wie bezoekers op de foto kunnen. Ook Robert Bontenbal komt voor een meet-and-greet naar Bouwblokjes. Bontenbal is met name bekend als de man achter het ontwerp van de Legoset The Old Fishing Store. Tijdens Bouwblokjes kan iedereen hem ontmoeten. Een gedeelte van het festijn is ingericht als Vikingenkamp met tenten en een klein strijdtoneel waar ook spelletjes worden gehouden. Het middelpunt van Bouwblokjes is de Legomarkt waar ontelbare Legosteentjes te koop zijn.

Vorig jaar was het een succesvolle editie

Ook zijn er bouwhoeken, een racebaan, springkussens, een indoordoolhof, een bioscoop waar films over Lego te zien zijn en er zijn Legodemonstraties en imposante Legocreaties van fans te zien. Bovendien is er voor de allerkleinsten dit jaar ook een Duplo-bouwhoek en -activiteiten. Bouwblokjes is beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Tickets zijn aan de kassa te koop. Meer informatie via de website www.evenementenhal.nl/bouwblokjes.


Specsavers steunt reumapatiënten

Venray | Reumapatiëntenvereniging Venray e.o. mag komend jaar rekenen op een financiële bijdrage die door Specsavers Venray gedurende het hele jaar bij elkaar wordt gespaard.

Inwoners van Venray stemden massaal op de genomineerde lokale goede doelen voor de spaarronde van 2018 van Stichting Specsavers Steunt. Uit de finalisten koos het winkelteam van Specsavers Venray een doel als gelukkige winnaar: reumapatiëntenvereniging Venray EO. Reggy van Voorthuysen, optiekpartner bij Specsavers Venray, is blij met de uitkomst: "Wij vinden het fantastisch dat wij op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan dit mooie initiatief. De activiteiten van het gekozen goede doel leveren een belangrijke bijdrage aan onze lokale samenleving. Wij gaan ons met het team dan ook voor de volle 100 procent inzetten om hen aan het einde van het jaar een mooi steuntje in de rug te geven." Ieder jaar zetten alle winkels van Specsavers voor elke klant die een montuur of hoortoestel koopt, een vast bedrag opzij voor Stichting Specsavers Steunt. Aan het einde van het spaarjaar wordt het totale spaarbedrag verdeeld over het lokale goede doel en het landelijke goede doel. Zo draagt iedere winkel haar steentje bij aan de lokale gemeenschap. In totaal worden er jaarlijks zo'n 130 lokale initiatieven door heel Nederland gesteund. Voor meer informatie: www.stichtingspecsaverssteunt.nl.