Afbeelding
Foto:

Ansinger stopt als fysiotherapeut

Venray | "De afgelopen twintig jaar heb ik met veel plezier mijn fysiotherapiepraktijk aan de Prins Bernhardstraat uitgeoefend." Dat zegt Peter Ansinger, die zijn werkzaamheden als fysiotherapeut beëindigt. In de tachtiger jaren begon zijn carrière in Bremerhaven. "Daarna heb ik veel ervaring en kennis opgedaan in een orthopedische kliniek in Duitsland. Uiteindelijk ben ik zo aan de andere kant van de grens terecht gekomen in Venray."

Er is zeer veel veranderd de laatste dertig jaar in de opstelling van de zorgverzekeraars. "De resultaten en verrichtingen worden nu nauwlettender in de gaten gehouden, wat ik op zich een goede ontwikkeling vind. De gezondheidszorg zal op een of andere manier uiteindelijk toch goedkoper moeten worden, aangezien deze trend niet veel langer door kan gaan. In de samenleving worden steeds meer initiatieven ontplooid die hier op inhaken."

Met het oog op zijn leeftijd heeft Peter Ansinger besloten om per 1 januari 2018 meer tijd aan andere zaken te gaan besteden.

"Er zal voor mij, na tientallen jaren in een drukke praktijk gewerkt te hebben, een ander dagritme aanbreken. Het eerste wat zal verdwijnen zijn de verplichtingen en het contact met de cliënten. Bang dat ik in een vacuüm terecht kom ben ik niet. Er blijven nog genoeg zaken over waar ik al die jaren weinig aan toe ben gekomen. Het lezen, wandelen en fietsen is er de laatste jaren flink bij ingeschoten. Ik moet daar wel een inhaalslag maken. Tevens zal ik de voorbereiding afronden voor mijn voettocht naar Santiago en zal de reis hopelijk volgend jaar plaatsvinden. De wilg op de foto is het eindpunt van mijn carrière en tevens het beginpunt van de reis, die ik grotendeels zelf heb uitgestippeld. Ik wil iedereen bedanken voor het prettige contact en het geschonken vertrouwen in de afgelopen jaren. De patiënten die ik de komende weken niet meer zie in de praktijk, wens ik het allerbeste toe."


Bolenius en Brienen behouden Michelinsterren

Venray | Maandag was in het De La Mar theater in Amsterdam weer de jaarlijkse toekenning van de Michelinsterren.

Restaurant Bolenius van Luc Kusters uit Leunen en Brienen aan de Maas van René Brienen behielden beide hun sterren.

Bolenius was vorig jaar een van de restaurants die hun eerste ster mochten ontvangen.

Bolenius ligt aan de Zuidas in Amsterdam en is een de beste groenterestaurants in de wereld. Brienen heeft al sinds 2007 een Michelinster.

Bolenius ontving vorig jaar voor het eerst een ster