Afbeelding
Foto:

Expositie Beelden van Kerstmis

Arcen | Een verzameling van meer dan zeshonderd kerstgroepen in velerlei vormen, stijlen en materialen zoals hout, steen, glas en metaal, maar ook schelpen, stof, stro en zelfs blikjes, is de basis van de expositie Beelden van Kerstmis.

Voor de tentoonstelling die van 17 december tot en met 7 januari in het Franz Pfanner Huis in Arcen te bezichtigen is, zijn uit de zeshonderd stallen de meest interessante objecten gekozen. De verzameling is eigendom van pastoor Ruud Verheggen uit Meerlo. Verheggen houdt zich voornamelijk bezig met het verzamelen van groepen die hoofdzakelijk uit natuurlijke materialen bestaan en bij voorkeur elementen bevatten die herkenbaar zijn voor het land waar de groep van afkomstig is. Hij heeft intussen groepen uit de hele wereld
verzameld.

Beelden van Kerstmis is te zien van 13.00 tot 17.00 uur op zaterdag en zondag en op dinsdag 26 december. De feestelijke opening met pastoor Verheggen en muzikale omlijsting is op zondag 17 december om 13.00 uur in het Franz Pfanner Huis. Zie ook www.franzpfannerhuis.nl/routebeschrijving.