Afbeelding
Foto:

Veiligste magazijn

Utrecht | Tijdens de logistieke beurs Logistica in de Jaarbeurs te Utrecht zijn de prijzen voor het Veiligste Magazijn van Nederland 2017 voor de twaalfde maal uitgereikt. Herbalife Nutrition in Venray is hierbij de winnaar van de zogeheten Zilveren Prijs geworden.

"Wij zijn enorm trots op deze prestatie, waarbij de veiligheid mede door en voor onze medewerkers gewaarborgd is", aldus Anthio Straten van Herbalife Nutrition. De jury, onder leiding van professor René de Koster (hoogleraar logistiek en operations management aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam), heeft uit alle inzendingen zes bedrijven genomineerd voor de Prijs Veiligste Magazijn 2017. De genomineerde bedrijven vielen allen in de categorie 'grote' magazijnen (met meer dan 25 medewerkers). 'Het was moeilijk om uit de diverse inzendingen een keuze te maken', aldus de jury. Evenals vorig jaar is het niveau hoog. Hieruit blijkt dat veiligheid binnen de logistieke werkomgeving als zeer belangrijk wordt ervaren. De jury had dit jaar een zware dobber aan de beoordeling van de zes genomineerden. "Het is dan ook fantastisch dat de deelname van Herbalife Nutrition heeft geleid tot de prijs van de winnaar Zilver", aldus Anthio Straten. Met een toptienplek kreeg Herbalife Nutrition in juli een inspecteur op bezoek voor een eerste inspectieronde in het warehouse aan de Spurkterweg. Eind augustus is Herbalife Nutrition geïnformeerd over het feit dat zij bij de laatste zes bedrijven zat, waarna een kritische jury op 18 september het bedrijf nogmaals heeft bezocht. "We hebben ons aangemeld voor de competitie en in het bijzonder voor het inspectierapport. Herbalife Nutrition wilde namelijk graag weten hoe veilig het magazijn is, en of er nog verbeteringen moeten plaatsvinden. We hadden eerlijk gezegd niet verwacht bij de laatste zes finalisten te komen. Kritisch als we op ons eigen proces zijn hebben we diverse verbeterpunten opgepakt en konden we de jury met trots ons magazijn laten zien."

Naast de inspectie en de ronde van de jury zijn de medewerkers gevraagd een vragenlijst in te vullen. Hierin was aandacht voor hun perceptie van de veiligheid en of zij ook ervaren dat dit als belangrijk wordt gezien. Hierdoor kon de jury een objectief beeld vormen over de situatie. Waar men voornamelijk van onder de indruk was, was het feit dat de leverancier van het flexibele personeel zo intens betrokken is bij dit project en überhaupt binnen de gehele organisatie. Anthio Straten: "Olympia is een HR-partner voor ons en Anouk Pijpers was een gewaardeerd lid van ons projectteam. Voor ons is het van belang dat een uitzendkracht dezelfde ervaring heeft als de mensen in vaste dienst." Mede door deze manier van omgang met flexibel personeel maakt dat Herbalife Nutrition niet alleen de Zilveren Prijs heeft gewonnen als Veiligste Magazijn, maar eerder dit jaar zich wederom 'Great Place to Work®' mag noemen. De organisatie is altijd bezig met gezondheid middels de producten (die geheel in eigen beheer worden ontwikkeld en geproduceerd) en ook met het leveren van een (logistieke) topprestatie. Iedereen wil maximaal bijdragen om het beste resultaat te halen. Dit geldt voor alle medewerkers (vast en flexibel) in de organisatie."

Paul Kniepstra, Vice President Global Warehousing & Distribution van Herbalife Nutrition: "Het spreekt voor zich dat wij enorm trots zijn op onze werknemers en het projectteam voor dit uitzonderlijke resultaat. Arbeidsveiligheid is een werknemersvoordeel en het is belangrijk dat alle werknemers zich veilig voelen in hun werkomgeving want: Veiligheid komt niet per ongeluk."