Afbeelding
Foto:

advertenties

Venray | Vissers Olie opende dinsdagmorgen het eerst tankstation met groen gas in Venray. Het resultaat van een samenwerking tussen Vissers met lokale leveranciers en klanten. "Duurzaam brandstof verkopen met lokale partners, dat is een van mijn dromen", aldus directeur Gerbert Vissers.

Vissers had al langer plannen om het tankstation aan de Leunseweg te gaan verbouwen. "Plannen lagen er al toen Geerets De Leeuw vervoer zich bij ons meldde. Zij waren bezig met een aanbesteding voor leerlingenvervoer waarbij duurzame brandstof een must was. Met zo'n 50 voertuigen betekende dat voor ons de basis voor het leveren van groen gas aan automobilsten. Vervolgens kwam Houbensteyn om de hoek kijken. Houbensteyn levert nog geen groen gas maar al wel groene stroom, verkregen uit reststoffen van de veehouderij. En die stroom gebruiken wij nu om het gas geschikt te maken aan de pomp."

Het gas dat u bij Vissers aan de Leunseweg tankt is groen, gewonnen uit rioolslib. Vissers gelooft heilig in duurzame brandstoffen. In Horst experimenteert hij al met blauwe diesel, brandstof gewonnen uit o.a. frituurvet en –olie. "Dat heeft ongetwijfeld de toekomst. Iedereen praat over elektrisch maar ook dit zijn duurzame energiebronnen."

Rijden op gas betekent heerlijk en geruisloos rijden. "Aan prestaties boet geen auto in. Je vervoermiddel rijdt zuiniger en schoner. En de brandstof is ook nog eens veel goedkoper dan benzine. Groen gas rijdt prettig, zuinig en schoon. Rijden op groen gas levert bovendien een CO2 besparing op van maar liefst 70 procent", vertelt Gerbert Vissers.

Ook nieuw bij BP Vissers Venray aan de Leunseweg zijn de wasboxen. In deze wasboxen wordt gebruikgemaakt van powerschuim: en hele dikke schuimlaag zodat je auto nóg beter schoon wordt.

BP Vissers Venray is de afgelopen maanden volledig vernieuwd. "De shop is nu een complete winkel. Er is met man en macht gewerkt aan het nieuwe concept op dit station: Moments & More." Gerbert Vissers is trots dat hij dit nieuwe concept met een geheel eigen look & feel, na een XL-variant in Zevenbergschenhoek, nu ook in Venray kan voeren.

"Met dit concept willen wij onze gasten verschillende momenten aanbieden om te genieten en te ontspannen in onze shop. Dat kan door een kop koffie te drinken, waarvoor we onze eigen Moments & More-koffiebonen gebruiken. Naast koffie, deze koffiebonen zijn ook te koop, hebben we luxe Moments & More-chocolade in ons assortiment. We bieden daarnaast diverse snacks aan om direct mee te nemen." Vissers Olie denkt met dit vernieuwende concept goed in te spelen op de behoeften van de consument. Van 8 t/m 17 december zijn er diverse leuke openingsacties."

Foto: Christ van den Munckhof.