Er wordt nog druk gerepeteerd voor het kerstconcert op zondag 17 december.
Er wordt nog druk gerepeteerd voor het kerstconcert op zondag 17 december. Foto: Henk Lammen

Unieke samenwerking koren

Venray | Koor Harmony uit Oostrum en Close-Harmony Group Confetti uit Venray slaan de handen ineen voor een kerstconcert op zondag 17 december om 20.00 uur in de Schouwburg Venray.

Het concert heeft de naam Lights of December gekregen. "Wij gaan een sprankelend kerstconcert verzorgen. De bedoeling is dat mensen de kerstsfeer gaan voelen en we hopen dat het een mooie samenwerking wordt waar mensen echt van kunnen nagenieten", zegt Petra Vermeulen, voorzitter van Koor Harmony.

De samenwerking tussen beide koren is ontstaan uit een toevallige ontmoeting. "We hebben elkaar tijdens een korendag getroffen. Toen kregen we het idee om misschien een keer wat samen te doen. We hebben elkaar opgezocht en tot nu toe verloopt de samenwerking prima."

Het moet een gevarieerd concert worden in de schouwburg. "Er worden stemmige nummers gezongen en niet alleen kerstliedjes. En we zingen drie nummers samen met Confetti. Het moet wel een kerstsfeer uitstralen."

Stille Nacht wordt gezongen, maar ook Lights of December, The Rose en May it be. "Dat zijn enkele nummers die de revue passeren." Confetti en Harmony hebben nog nooit eerder samengewerkt. "Het is ook wel even wennen. Het klinkt wel heel mooi en warm en we hebben er ongelofelijk veel zin in."

Er zijn nog kaarten voor Lights of December beschikbaar. Tickets voor de voorstelling zijn te verkrijgen via schouwburgvenray.nl.