Volleybalsters onderuit: 4-0

VC Landgraaf-ActiveRooy 4-0. Setstanden: 25-6, 25-17, 25-15, 25-9.

Landgraaf | In de derde divisie B gingen de tegen degradatie strijdende volleybalsters van ActiveRooy zaterdagavond ruim de boot in en tegen VC Landgraaf: 4-0. Bij ActiveRooy ontbraken de zussen Anne, Iris en Famke Janssen, een flinke aderlating. In de eerste set begon ActiveRooy onzeker aan het duel. Door veel fouten in de pass en de service kon de thuisploeg optimaal profiteren. De Venrayse volleybalsters bogen al snel het hoofd en incasseerden een teleurstellende 25-6 nederlaag. In de tweede set begonnen de Venrayse dames zoals ze geƫindigd waren in de eerste set. Ondanks dat ze zich goed hadden herpakt en meer tegenstand boden, lukte het de gasten niet om de set te winnen, 25-17. In de derde set begonnen de dames sterk, de pass kwam beter waardoor er meer kon worden aangevallen. Dit was echter niet genoeg om het VC Landgraaf moeilijk te maken. De thuisploeg pakte vlot scorend ook deze set met duidelijke cijfers: 25-15. In de vierde set ging het al niet veel beter aan Venrayse zijde. Ook die ging met ruime cijfers verloren: 25-9. ActiveRooy speelt op zaterdag 9 december in sporthal De Wetteling een belangrijke wedstrijd tegen een andere laagvlieger, Sittardia, de nummer tien op de ranglijst. Aanvang: 18.00 uur.

Verlies ActiveRooy

Ledub-ActiveRooy 3-1. Setstanden: 25-18, 25-20, 22-25, 25-9.

Budel | De volleyballers van ActiveRooy, uitkomend in de promotieklasse D, gingen zaterdagavond onderuit tegen Ledub. In sporthal Zuiderpoort in Budel verloren de gasten uit Venray kansloos met 3-1. De door blessures geplaagde Venrayse ploeg, naast de langdurig geblesseerde Roel van Hooft ontbrak ook Rik Wienen, moest terugvallen op Guus Janssen van heren 2 als spelverdeler. De eerste twee sets verliepen zeer moeizaam. Het lukte maar niet om de pass te controleren waardoor de buitenpositie de enige was die aangespeeld kon worden. Desondanks werd hier aardig op gescoord maar dit was niet voldoende om de sets in winst om te zetten: 25-18 en 25-20 voor Ledub. In de derde set begon de pass te lopen en hierdoor kreeg spelverdeler Janssen de kans om te variƫren tussen buiten-, midden- en diagonaalaanvallers. Dit resulteerde in goed spel waardoor deze set werd binnen gehaald met 25-22. Dat ActiveRooy geen enkel recht had op de overwinning bleek in de vierde set die kansloos werd verloren: 25-9.

Op zaterdag 9 december speelt ActiveRooy om 18.00 uur thuis tegen HHC uit Horn. Het duel in sporthal De Wetteling in Venray begint om 18.00 uur.