Basisschool De Bongerd zet zich in voor het goede doel.
Basisschool De Bongerd zet zich in voor het goede doel. Foto: De Bongerd

In actie voor 3FM Serious Request

Venray | De groepen 5, 6 en 7 van basisschool De Bongerd in Venray komen in actie voor 3FM Serious Request. Het radiostation komt dit jaar onder meer in actie voor verscheurde gezinnen in conflictgebieden.

Paulien Verheijen, leerkracht op De Bongerd, vertelt over het ontstaan van de actie. "We werken op school thematisch. Het thema 'voorbeeld voor elkaar' komt elk schooljaar terug. We wilden deze keer een voorbeeld zijn voor mensen uit andere landen. Toen besloten we wat te doen voor het goede doel en uiteindelijk kozen we voor 3FM Serious Request."

Alle 54 kinderen hebben uiteindelijk een eigen actie bedacht om geld in te zamelen. De acties zijn aangemeld bij 3FM en Jared werd er door de redactie van de radiozender uitgepikt. Hij mocht zijn verhaal doen op de radio. "Twaalf euro was ons streefbedrag, maar we hebben nu al 81 euro opgehaald." Er zijn nog veel meer acties opgezet door de leerlingen. Zo gaat Annemijn vlaaien verkopen voor het goede doel. "Mijn vader heeft er op zijn werk 52 ingekocht voor een klein prijsje. Voor drie euro per stuk hebben we de vlaaien weer
verkocht."

Cato heeft met koekjes en cupcakes bakken 87 euro opgehaald voor Serious Request en Tim was van plan om appeltaarten te bakken, maar vervolgens bedacht hij een andere actie. "Ik heb glazen potjes versierd met diamantjes. In totaal heb ik nu vijf potjes verkocht denk ik. Ik heb tien euro opgehaald."

De Bongerd organiseert op woensdag 13 december een kerstmarkt voor het goede doel. Tussen 11.00 en 12.00 uur is dan iedereen welkom. Annemijn heeft zin in de markt. "We hebben knutselwerkjes gemaakt om te verkopen en het verdiende geld gaat naar Serious Request. Ik hoop dat er veel mensen naar onze markt komen." Tim vult haar aan: "We gaan in ieder geval door tot de week voor Kerstmis."