Janne Peelen (rechts) haalt hard uit voor een van de vele punten die zij scoorde. Foto: Henk Lammen.

"We gaan voor de titel"

Set Up-Argos 4-0. Setstanden: 25-19, 25-20, 25-12 en 25-18.

Venray | Set Up, koploper in de eerste klasse E, was zaterdagavond te sterk voor middenmoter Argos. In de eigen sporthal was de Meerlose ploeg met 4-0 enkele maatjes te groot voor de volleybalsters uit Oeffelt.

Door Henk Lammen

In de eerste set gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe, maar nam de thuisploeg in sporthal 't Brugeind in Meerlo toch een voorsprong van enkele punten: 13-9. Die marge werd uitgebouwd tot 18-12 waarna de gasten veerkracht toonden en tot op twee punten naderden: 19-17. Bij die stand herpakte Set Up zich en via 23-17 werd de setwinst binnengesleept: 25-19. De tweede set was nagenoeg een kopie van de eerste. Tot 14-14 ging het gelijk op. Met een paar sterke servicebeurten trok de thuisploeg het initiatief weer naar zich toe en via 20-16 bleef de set opnieuw in Meerlo: 25-20. Na verlies in de eerste twee sets leek het moraal van de gasten in de derde set geknakt. Set Up leefde zich naar hartenlust uit en geconcentreerd spelend werd de set via 11-7 en 19-8 uiteindelijk royaal gewonnen: 25-12.

In de vierde set leek Set Up het karwei eenvoudig af te maken. Via 8-7, 12-7 en 17-10 werd het beslissende gaatje geslagen. Argos was niet van plan zich naar de slachtbank te leiden. Vechtend voor ieder punt kwamen de Oeffeltse volleybalsters sterk terug tot 19-18. Net als in de drie vorige sets was Set Up in de slotfase de sterkste en pakte via 23-18 toch nog relatief gemakkelijk de set (25-18) en vijf punten in de strijd om de titel. Buitenaanvalster Janne Peelen glunderde na afloop. "Weer vijf punten!" Toch was ze bij lange na niet tevreden over het spel zaterdagavond. "Nee, absoluut niet. Dit was niet onze beste wedstrijd. We gaven bijna iedere set de tegenstander onnodig de kans om weer terug te komen. Gelukkig maakten we het in de slotfase telkens af en hebben we de volle buit weer binnen. Dat is het verschil met voorgaande jaren, dan verloren we een setje. Nu spelen we niet al te best, maar maken we het toch af."

Ze lacht, zoals ze ook in de wedstrijd regelmatig een gulle lach op haar gezicht tovert. Set Up lijkt dit seizoen te goed voor alle tegenstanders in de eerste klasse en verloor in acht duels pas een set. "Ja, het gaat wel heel erg makkelijk. Dan is het voor ons zaak om tijdens de wedstrijd de focus te houden. Elkaar positief op te beuren, het plezier erin te houden en te stimuleren om geconcentreerd te blijven spelen. Dat kunnen we nu, als team zijn we daarin echt gegroeid." Vorig jaar eindigde Set Up als derde in de competitie en pakte in een enerverende wedstrijd de beker. In tegenstelling tot voorgaande jaren bleef de selectie intact en kon met een ingespeeld team aan de competitie worden begonnen. "Die bekerwinst heeft ons enorm gestimuleerd en ons veel zelfvertrouwen gegeven. Het heeft ons als team nog dichter bij elkaar gebracht. En het is prettig als je niet opnieuw aan een team moet bouwen, maar er vanaf de eerste wedstrijd meteen staat." Voorafgaand aan deze competitie hadden de Meerlose volleybalsters een top-3 notering als doelstelling. Die is inmiddels bijgesteld. De 18-jarige Peelen is heel stellig: "Nu gaan we voor de titel. Dat moet zeker lukken als we het beste in ons naar boven halen."