Basisscholen staken weer

Venray | De staking op basisscholen gaat komende dinsdag definitief door. De gesprekken tussen PO Front (met PO in Actie, PO Raad en vakbonden) en minister Arie Slob hebben niet het gewenste resultaat gehad.

Marcel Reulen van het college van bestuur van de Stichting Primair Onderwijs Venray (SPOV) verwacht dat ook alle basisscholen in de regio van Venray weer meedoen met de staking. "De vorige keer werd de staking ontzettend breed gedragen in het onderwijs. Het zou mij verbazen als dat deze keer niet zo is. Het opvallende aan deze stakingen is dat zowel de werknemers als de werkgevers elkaar steunen." Bij het ter perse gaan van deze krant kon Reulen nog niet bevestigen of alle basisscholen in Venray deelnemen aan de nieuwe stakingsacties.

Of de acties uiteindelijk het gewenste resultaat brengen durft Reulen niet te voorspellen. Hij zou graag zien dat de materiƫle kosten voor basisscholen op een eerlijke manier gedekt worden. "We krijgen te weinig geld voor gas, water en elektriciteit. Om die kosten te dekken, moeten we putten uit het lerarenbudget. Als we dat niet hoeven, dan kunnen we in ieder geval zorgen voor extra handjes om de werkdruk te verlagen. Meer salaris geven kunnen we niet, want die budgetten zij in de wet gereguleerd."

De ouders van de basisschoolleerlingen in de omgeving van Venray zijn onlangs op de hoogte gebracht van de naderende staking. Zij ontvangen op 7 december bericht of de school van hun kind(eren) sluit.


Lollebeekroute doorgetrokken?

Castenray | De dorpsraad van Castenray is benaderd door Tienray om samen een doorgang onder het spoor te maken aan het einde van de Lollebeekroute.

Aan het einde van de wandelroute zouden wandelaars regelmatig kiezen om het spoor over te steken naar Tienray en dat is niet wenselijk zegt Bert Arts, voorzitter van de dorpsraad Castenray. "Tienray heeft ons benaderd om een bijdrage te leveren. We gaan nu bekijken of we dat daadwerkelijk gaan doen. Een tunnel zou natuurlijk mooi zijn, maar we weten niet of dat voor ons ook haalbaar is."

De wandelroute Lollebeek start bij de kerk in Castenray en leidt naar een wandelpad langs deze meanderende beek. Het pad brengt de wandelaars uiteindelijk in de richting van de ontgrinningsplassen van De Diepeling. De Lollebeek mondt uit in de Groote Molenbeek.