Royale winst voor Ysselsteyn

Maarheze-Ysselsteyn 1-5 (0-1).

Doelpunten: Dennis Teunissen (2x), Paul Jeurissen (2x) en Sander Swinkels.

MAARHEZE | Ysselsteyn behaalde in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Maarheze een klinkende 1-5 overwinning in de derde klasse C. Het was alweer de zesde zege in negen duels van de Ysselsteynse nieuwkomer die de keurige vierde plaats bezet.

Op het zwaar bespeelbare veld in Maarheze was de aftrap al om 14.00 uur. Ysselsteyn trof een tegenstander die niet voor niets op de laatste plaats staat. Want de gehele wedstrijd domineerde de ploeg van trainer Ruud Jenneskens.

Zelfs zonder goed te voetballen creƫerde Ysselsteyn constant een overwicht. Dat leverde in het eerste halfuur al enkele kansen op, maar de Maarheeze doelman wist met enkele knappe reddingen zijn doel schoon te houden.

Totdat Dennis Teunissen profiteerde van geklungel in de thuisclubdefensie. De Ysselsteynse aanvaller buitte de situatie goed uit en liet de sluitpost met een harde schuiver kansloos: 0-1.

Maarheeze was niet bij machte om de achterstand weg te werken. Ysselsteyn bleef tot aan het rustsignaal vrij gemakkelijk overeind. De bezoekers kregen zelfs de beste kansen om de voorsprong uit te breiden maar voor de pauze vielen geen doelpunten meer.

Na de thee was Ysselsteyn heer en meester. Toen Paul Jeurissen na een kwartier de 0-2 liet aantekenen leek de wedstrijd beslist. Maar nauwelijks vijf minuten later kwam Maarheeze uit het niets toch op 1-2. Door deze aansluitingstreffer kreeg de thuisploeg weer enige hoop op een beter resultaat. De opleving bleek evenwel van korte duur. De doelman van Maarheze kon een schot van Douwe Claessens niet goed onder controle krijgen en Paul Jeurissen reageerde alert door uit de rebound de 1-3 binnen te schieten.

Op dezelfde wijze bracht Dennis Teunissen tien minuten voor tijd de stand op 1-4, waardoor hij de wedstrijd definitief in het slot gooide. De ingevallen Sander Swinkels bepaalde in de slotminuut de eindstand op 1-5.

Ysselsteyn treft voor de jaarwisseling nog twee sterke tegenstanders uit de top drie. Komende zondag komt de nummer drie Oranje Zwart uit Helmond op bezoek op sportpark De Vlies. Op zondag 17 december gaan de Ysselsteyners op bezoek bij de nog ongeslagen koploper Mierlo-Hout.


Nieuwe datum afgelaste duels

VENRAY | De afgelaste duels EVVC-Volharding en Montagnards-Merselo worden ingehaald op zondag 18 februari. SVOC'01-Sambeek en Kronenberg-Sporting ST zijn doorgeschoven naar zondag 29 april.