Oostrum wint lastige uitwedstrijd

Hegelsom-Oostrum 0-1 (0-1).

Doelpunt: Chris Wilschut.

HEGELSOM | Lijstaanvoerder Oostrum won de lastige uitwedstrijd tegen Hegelsom met 0-1 in de vierder klasse E.

Trainer Ron Spruit, die onlangs zijn contract met een seizoen verlengde, kon niet beschikken over Kees Gommans (verblijf in Mexico) en Marwin Hermans (kies getrokken). Daartegenover stond de rentree van Ruben Nohlmans na een achillespeesblessure. Trainer Spruit posteerde zijn centrale verdediger in de spits.

Die zet pakt goed uit. De enige en winnende treffer viel in de 32e minuut. Na een dieptepass van achteruit verlengde Ruben Nohlmans de bal naar Chris Wilschut die alleen op het doel afging: 0-1. Even later kreeg Wilschut een vergelijkbare kans maar ditmaal bleef een treffer uit.

Voor rust waren er kansen over en weer. In de tweede helft drong Hegelsom meer aan. Onder leiding van Rik Linders, de ex-speler van Venray is onlangs teruggekeerd uit Barcelona, bestookte de thuisploeg het Oostrumse doel. Hegelsom werd enkele keren gevaarlijk maar sluitpost Dennie Plum hield zijn doel schoon. Een vrije trap vloog nog via de lat over. "Een zwaar bevochten zege", zei Ron Spruit. "Puur op wilskracht hebben we de drie punten gepakt."