Jessica Klaassens (rechts) won zondag met Oranje Wit eenvoudig van DSV.
Jessica Klaassens (rechts) won zondag met Oranje Wit eenvoudig van DSV. Foto: Henk Lammen

Oranje Wit klaar voor topper

Oranje Wit-DSV 16-8 (11-4). Doelpunten Oranje Wit: Maureen Drabbels, Aniek Drabbels en Janne Gellings (allen 4x), Dionne Drabbels (3x) en Mandy Litjens.

Venray | De korfbalsters van Oranje Wit waren in de overgangsklasse B veel te sterk voor DSV: 16-8. De gasten uit Diessen bleef een afgang bespaard omdat de thuisploeg na rust gas terug nam. "Het scoringspercentage in de tweede helft was niet zo hoog als in de eerste", concludeerde speelster Jessica Klaassens terecht na afloop van de eenvoudige zege.

Door Henk Lammen

De thuisploeg begon in de eerste helft heel scherp aan het duel tegen de middenmoter. De Leunse korfbalsters leefden zich aanvallend uit met snelle combinaties die vlot werden afgerond met treffers. Verdedigend stond het als een huis bij Oranje Wit dat pas laat het eerste doelpunt moest incasseren. In de slotfase konden de gasten nog iets terugdoen, maar was het verschil inmiddels wel opgelopen tot zeven treffers: 11-4.

"Het ging voor rust heerlijk", glunderde de pas 18-jarige Klaassens die al enkele seizoen deel uitmaakt van het eerste team van Oranje Wit. 'Jammer genoeg verliep het de tweede helft iets moeizamer, anders had de score nog veel hoger uit kunnen vallen." Ze sloeg daarmee de spijker precies op de kop. DSV gooide na de thee meer agressie in het spel, terwijl de thuisploeg met een royale voorsprong de teugels iets liet vieren. In het tweede bedrijf werd dan ook om en om gescoord, zonder dat de zege van Oranje Wit een moment een gevaar kwam. De winst is voor Oranje Wit een prima opsteker voor de korfbalderby van zondag 10 december tegen SVOC'01. Een topper ook want de Leunse ploeg leidt met de maximale score van acht punten uit vier duels, gevolgd door SVOC'01 met zes punten. Klaassens geniet op voorhand al van de confrontatie. "De belangrijkste wedstrijd in onze poule. Ik heb er enorm veel zin in. Een beladen wedstrijd met veel publiek. Het wordt spannend, maar uiteindelijk denk ik toch dat wij gaan winnen. Dan doen we goede zaken in de race om de titel."