Eerste zege voetbalsters Venray

Venray-Bavel 2-0 (0-0). Doelpunten Venray: Eef Kerkhof en Guusje Eijkmans.

Venray | De voetbalsters van hoofdklasser Venray pakten zondag op het eigen sportpark De Wieën drie punten tegen het hoger op de ranglijst geklasseerde Bavel. Het was de eerste competitiewinst voor de Venrayse ploeg.

Venray, dat voor aanvang van de wedstrijd pas een punt uit vijf duels had gehaald, was gebrand op de zege. Na een 0-0 stand halverwege wist Venray in de slotfase alsnog de verdiende overwinning te pakken. Eef Kerkhof scoorde In de 82ste minuut de openingstreffer en vlak voor het eindsignaal maakte Guusje Eijkmans de verlossende 2-0 voor de thuisploeg. Door de winst krijgt Venray nu weer enigszins de aansluiting met de ploegen in de middenmoot. Op zondag 10 december gaat de formatie van trainer Jan Trienekens op bezoek bij het hoger geklasseerde Eldenia. Het duel in Elst begint om 14.00 uur.

Acht treffers Linda Verlijsdonk

Klimroos-Hoogeloon 10-20 (5-9). Doelpunten De Peelkorf: Linda Verlijsdonk (8), Tina Janssen (5), Marly van Asten (3), Rachèl van Meijel (2), Iris Swinkels en Loes van Dijck.

Hapert | In de hoofdklasse bond De Peelkorf Klimroos uit Hoogeloon aan de zegekar. De gasten uit Ysselsteyn wonnen met ruime cijfers: 10-20. De Peelkorf begon goed aan de wedstrijd en nam meteen een 0-5 voorsprong. Bij de rust was het 5-9, waarna de thuisploeg in het begin van de tweede helft de marge terugbracht tot twee doelpunten verschil. De Peelkorf bouwde de voorsprong vervolgens uit naar een veilige 7-13. In de slotfase werd de marge verder vergroot en tekende Linda Verlijsdonk met haar zevende en achtste treffer van de dag voor de 9-19. In de slotminuten wisten beide ploegen nog een keer de korf te vinden om de eindstand op 10-20 te bepalen. Door deze royale overwinning blijft De Peelkorf lijstaanvoerder in de hoofdklasse. Op zondag 10 december staat opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Om 10.40 uur speelt De Peelkorf in en tegen Heumen, de gedeelde nummer twee op de ranglijst.

SVOC'01 op schot tegen Celeritas: 6-21

Celeritas-SVOC'01 6-21 (3-10). Doelpunten SVOC'01: Linda Claessens (6x), Rian Willems (5x), Maartje Janssen (4x), Marloes Cox en Inge Classens (beiden 2x), Astrid Claessens en Elien Nabben.

Schijndel | SVOC'01 won in de overgangsklasse B het uitduel met Celeritas overtuigend: 6-21. Na een moeizame start kregen de gasten het juiste ritme te pakken en liepen tegen de nog puntloze nummer laatst uit naar een riante 1-8 voorsprong. In de slotfase van de eerste helft verslapte de concentratie bij de tricolores en kon de thuisploeg terugkomen tot 3-8. Met twee doelpunten op rij bepaalde SVOC'01 de ruststand op 3-10. Na de thee walsten de gasten meteen over de vertwijfelde speelsters van Celeritas. Bijna iedere aanval werd bekroond met een treffer en de dadendrang van de korfbalsters van SVOC'01 stokte pas bij een stand van 3-17. SVOC'01 nam in de slotfase gas terug waardoor de thuisploeg de stand uiteindelijk nog een draaglijker aanzien kon geven. De 6-21 zege is een prima opsteker voor de derby op zondag 10 december tegen Oranje Wit. Het duel tussen de nummers een en twee van de ranglijst begint om 13.45 uur in sporthal De Wetteling.