Winst en verlies hockeyers Venray

Best-Venray 4-2. Doelpunten Venray: Sebastiaan Michiels en Han Bosman.

Tegelen-Venray 0-9. Doelpunten Venray: Cornfiel Kroon en Han Bosman (beiden 3x), Guido Pop. Stan Deeks en Jasper van Rijn.

Best | De hockeyers van Venray zijn de zaalcompetitie in de eerste klasse gestart met een zege en nederlaag. In Best was de thuisploeg te sterk (4-2), maar werd vervolgens Tegelen op een monsterscore getrakteerd (0-9).

Door een last-minute herindeling van de competitie was er nauwelijks tijd geweest voor een voorbereiding op de zaalcompetitie. Dat was goed merkbaar in de openingswedstrijd tegen Best. De gasten uit Venray gingen moeizaam van start en misten de scherpte voor het vijandelijke doel. Thuisploeg Best profiteered optimaal en kwam al snel op voorsprong. Sebastiaan Michiels wist namens de Venrayse hockeyers de stand weer snel recht te trekken. Ondanks vele kansen en een achttal strafcorners werd er door Venray niet meer gescoord, terwijl Best uit vrijwel iedere aanval wel succesvol was. Hierdoor kwam Venray met 4-1 achter. Han Bosman maakte nog de 4-2 maar het lukte Venray niet om nogmaals te scoren waardoor de eerste wedstrijd van het zaalseizoen werd verloren. In het tweede duel tegen Tegelen speelde Venray sterk en was de ploeg gebrand op een overwinning. Als snel kwam Venray op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Han Bosman. Daarna ging Venray goed door en na twintig minuten was de ruststand 0-6 door doelpunten van Guido Pop, nogmaals Han Bosman en daarna een echte hattrick van Cornfiel Kroon. Ook na rust bleef Venray de wedstrijd controleren en scoorden Stan Deeks, Jasper van Rijn en nogmaals Han Bosman.

Op zondag 10 december is de tweede ronde in Nuenen. Venray treft dan Horst en opnieuw Best.

Acht treffers Joy Jakobs

Aristos-Manual 18-23 (6-13). Doelpunten Manual: Joy Jakobs (8x), Juul Weijs (5x), Jantine Rongen (4x), Ankie Billekens (3x), Maaike Lipman, Marcia Geurts, Loes van Dijk.

Best | De handbalsters van tweedeklasser Manual wonnen zondag het uitduel met laagvlieger Aristos. Het duel tegen de ervaren ploeg uit Best eindigde in een 18-23 zege voor de gasten uit Venray, die halverwege het duel met 6-13 leidden en nu gedeeld tweede staan op de ranglijst. Zeker in de eerste helft speelde Manual prima, met snelle aanvallen en combinaties. In het tweede deel werd het spel slordiger, maar kwam de zege niet meer in gevaar. De doelpunten van Manual kwamen op naam van Joy Jakobs (8x), Juul Weijs (5x), Jantine Rongen (4x), Ankie Billekens (3x), Maaike Lipman, Marcia Geurts, Loes van Dijk.

Op zaterdag 9 december speelt Manual een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Niobe. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 21.05 uur.

Eenvoudige zege Jumpers'76

Jumpers'76-Vido 78-61. Topscorers Jumpers'76: Jorik Wulterkens (26), Dirk Laurense (22) en Peter Hoeijmakers (13).

Venray | Tweedeklasser Jumpers'76 bond zaterdagavond laagvlieger Vido uit Veldhoven eenvoudig aan de zegekar: 78-61.

Cane van der Sterren en Bart van Dijk waren afwezig waardoor het team met tien spelers aantrad in sporthal De Wetteling. In het eerste kwart werd er aan beide kanten slecht verdedigd met als gevolg dat de scores gelijk opliepen. Jumpers nam in de 3e minuut van de wedstrijd een time-out om de zaken recht te zetten. Dit resulteerde in foutenlasten waardoor de twee centers van Jumpers al beiden twee fouten hadden voordat de eerste kwart was uitgespeeld. Het kwart eindigde in een kleine voorsprong voor de gasten: 15-17. In het tweede kwart werd de thuisploeg wakker. Door de afwisselende schoten en fieldgoals had de ploeg uit Veldhoven tijdelijk geen antwoord paraat staan waardoor Jumpers een veertien punten run had en de ruststand op 36-20 bepaalde. In het derde kwart pakte center Mirko Antheunisse al in de 3e minuut zijn vierde fout, waardoor coach Sinpat Kapriloglu genoodzaakt was door te wisselen en forwards op de centerpositie kwamen te staan. Vido kwam aanvallend beter in zijn spel, maar Jumpers'76 ging met een royale voorsprong het laatste kwart in: 57-36. In het slotkwart moest de thuisploeg door de foutenlast - Antheunisse kreeg in de laatste minuut zelfs zijn vijfde fout - een vijfmanswissel doorvoeren. De zege kwam echter nooit meer in gevaar: 78-61. Topscorers aan de zijde van Jumpers'76 waren Jorik Wulterkens (26 punten), Dirk Laurense (22) en Peter Hoeijmakers (13). Op zondag 10 december speelt Jumpers'76 de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Het duel in en tegen BC Heeze begint om 15.45 uur.

Kasteelloop

Horst | Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray e.o. houdt op dinsdag 26 december de 25e editie van de Kasteelloop Horst a/d Maas.

Het programma: 10.00 uur trimloop voor jongens en meisjes tot en met 9 jaar 1 km. 10.15 uur Trimloop voor jongens en meisjes van 10 t/m 12 jaar 2 km. Trimloop voor jongens en meisjes van 13 t/m 15 jaar, 10.45 uur wedstrijdloop voor 5 km.: Dames t/m 39 jaar. Dames van 40 t/m 49 jaar. Dames vanaf 50 jaar. Heren t/m 39 jaar. Heren van 40 t/m 49 jaar. Heren van 50 t/m 59 jaar. Heren vanaf 60 jaar. 11.30 uur wedstrijdloop 10 km: Dames t/m 39 jaar. Dames 40 t/m 49 jaar. Dames vanaf 50 jaar. Heren t/m 39 jaar Heren van 40 t/m 49 jaar. Heren van 50 t/m 59 jaar. Heren vanaf 60 jaar.

Voorinschrijven kan tot en met 19 december via www.inschrijven.nl. Na-inschrijven kan tot uiterlijk een half uur voor de start bij het secretariaat. Zie ook www.kasteelloop.nl.