Venray met lege handen in Geldrop

Geldrop-Venray 3-0 (2-0).

SV Venray: Stiphout; Wismans, Keijzers, Van Dijck en Jesse Peeters; Jarno Peeters, Van Mil en Koenen (46. Pelzer); Deenen (46. Vievermans, 80. Van Hout), Touratzidis en Shala.

GELDROP | Venray verloor op bezoek bij koploper Geldrop met 3-0 in de eerste klasse D. De rood-witten bevinden zich in de bedreigde zone, maar de verschillen zijn klein in de onderste helft van de ranglijst.

Trainer Stef Sijbers blijft zoeken naar de beste formatie. Hij had zijn elftal op drie plaatsen gewijzigd. Wesley Deenen en Jordy Wismans keerden na blessures terug in de basis. Daardoor begonnen Bram Vievermans en Bastiaan van Hout op de bank. In de spits kreeg Dimitris Touratzidis na twee invalbeurten weer de voorkeur.

Al na dertig seconden ging het mis voor de rood-witten. Keeper Sam Stiphout ging onder een hoge voorzet door en een Geldropse aanvaller kon simpel de 1-0 intikken. Venray herstelde zich snel en Wesley Deenen miste een goede kans op de 1-1. Vlak voor rust liepen de Brabanders uit naar een 2-0 voorsprong.

Tijdens de rust paste Stef Sijbers een dubbele wissel toe. Vievermans loste Deenen af als rechterspits. De weer herstelde Danny Pelzer maakte zijn comeback op het middenveld in plaats van Joy Koenen. Na de pauze probeerde Venray terug te komen. De rood-witten waren dicht bij de aansluitingstreffer maar Dimitris Touratzidis had pech toen zijn kopbal op de lat belandde.

Na een kwartier in de tweede helft was de wedstrijd beslist toen Geldrop zijn derde doelpunt scoorde: 3-0. Het was de eerste keer in deze competitie dat Venray niet tot scoren kwam.

Met negen punten uit tien duels bezetten de Venraynaren de twaalfde plaats. Vooraf leefde de hoop dat Venray dit seizoen een goede middenmoter zou kunnen worden. Maar de ploeg zit in dezelfde precaire situatie als in de afgelopen twee jaar. Toen werden telkens na de winterstop de nodige punten gepakt om alsnog in de veilige middenmoot te eindigen.

Voor de winterpauze komt Venray nog twee keer in actie. Zondag staat op sportpark De Wieën de belangrijke thuiswedstrijd tegen promovendus Wilhelmina'08 op het programma. De Weertenaren hebben een punt meer dan Venray. Op zondag 17 december treffen de Venraynaren opnieuw een directe concurrent bij het bezoek aan Sportclub Susteren.