SSS'18 al snel op grote achterstand

SSS'18-Heeswijk 2-4 (2-3).

Doelpunten: Bas Joosten en Koen Voesten.

SSS'18: Massop; Aben (65. Deriet), Venhuizen, Rutten en Kuenen (65. Luydens); Botden (20. Beckers), Voesten, Lucassen en Koen van Bree; Joosten en Teun van Bree.

OVERLOON | SSS'18 verloor op het eigen kunstgrasveld met 2-4 van Heeswijk in de tweede klasse H. Na de snelle 0-3 achterstand ontketenden de Overloners een inhaalrace die op een 2-3 ruststand bleef steken. Het betekende alweer de vier nederlaag op rij voor de geel-zwarten.

De Overloners lieten zich in de beginfase afbluffen door het jagende Heeswijk. In de 5e minuut openden de bezoekers de score: 0-1. Drie minuten later keek SSS'18 al tegen een 0-2 achterstand aan. Doelman Thomas Massop, die te iets te ver voor zijn doel stond, werd verrast door een verre lob. Toen in de 19e minuut Heeswijk profiteerde van een foutieve terugspeelbal bij de thuisclub leek het duel voortijdig beslist. Er was opnieuw een tegenvaller doordat Thomas Botden direct daarna geblesseerd naar de kant moest. Bart Beckers was zijn vervanger. Toch veerde de aangeslagen thuisploeg op toen Bas Joosten in de 28e minuut de stand op 1-3 bracht. Daar ging een misverstand tussen de Heeswijkse keeper en een verdediger aan vooraf. Vlak voor de pauze scoorde Koen Voesten de aansluitingstreffer met een kopbal uit een hoekschop: 2-3. En er was zelfs nog een kans op de 3-3, maar ook de bezoekers bleven gevaarlijk.

Na de pauze viel er veel minder te beleven. De Overloners joegen tevergeefs op de gelijkmaker. Heeswijk leunde achterover en loerde op uitvallen via hun snelle aanvallers. Voor SSS'18 was het lastig een gaatje te vinden in de vijandelijke defensie. Trainer Ruud Vermeer haalde zijn vleugelverdedigers Joost Aben en Willem Kuenen naar de kant en hij bracht met Bart Deriet en Renell Luydens twee extra aanvallers binnen de lijnen.

Het mocht niet baten. De gelijkmaker bleef uit. Een kwartier voor tijd liet de arbiter doorspelen na een overtreding. De leidsman negeerde ook het vlagsignaal van zijn Overloonse assistent en daardoor kon Heeswijk de zege veilig stellen: 2-4. Het duel doofde daarna langzaam uit. SSS'18 probeerde het nog wel en vertoefde op de Heeswijkse helft. Maar het zat ook niet mee. De arbiter zag een handsbal in het Heeswijkse strafschopgebied over het hoofd.