Een eigen woning in Overloon

Overloon | In de nieuwe wijk D'n Hof in Overloon worden achttien woningen gebouwd door een groep regionale starters. Dit CPO-project is het tweede dat in deze wijk gerealiseerd wordt.

Vanaf het moment dat er sprake is van deze nieuwbouwlocatie in Overloon, heeft de gemeente Boxmeer aangegeven dat het mogelijk is om dit via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap te doen. In navolging hierop is door een aantal personen dit jaar de Vereniging CPO2-Overloon opgericht. Reeds veertien van de achttien te bebouwen kavels zijn vergeven, in totaliteit worden binnen dit project twee rijen van vier onder één kap en vijf tweekappers gebouwd. De groep bestaat uit starters die hun eigen betaalbare woning willen gaan realiseren.

Vanuit de vereniging worden regelmatig vergaderingen belegd, welke ook bijgewoond worden door de architect en de aannemer. Rose en de Bie is vastgelegd als architect, daarnaast is dit tevens de projectbegeleider. Inmiddels zijn er, in verschillende vormen, grondgebonden woningen ontworpen door de architect.

De basisontwerpen zijn door de deelnemers naar eigen behoefte uit te breiden middels een optielijst. Deze optielijst is zeer uiteenlopend van voegkleur tot garage, anders gezegd er zijn allerlei mogelijkheden. Volgens projectplanning zal de sleuteloverdracht plaatsvinden in week 18 van 2019.

De prijzen van de woningen variëren tussen 150.000 euro en 230.000 euro. Dit alles in een interessante buurt en op een aantrekkelijke locatie. Wanneer er genoeg gegadigden zijn kan het plan definitief gestart worden. De eerste contouren van het plan zijn op de bouwlocatie al waar te nemen, daarnaast zijn de grondwerkzaamheden ook gestart aan de rand van de Stevensbeekseweg.

Aanmelden en informatie opvragen kan via de contactpersonen: Harrie Rooijmans, telefoon 06-48181466, Wouter Rutten, telefoon 06-11147545 of bij Harm van Schijndel, telefoon 06-24355070.


Arriva plaatst nieuwe in- en uitcheckpalen

Oostrum | Arriva is begonnen met het plaatsen van nieuwe in- en uitcheckpalen op stations. Volgens het vervoersbedrijf werken de nieuwe palen sneller en geven ze een luidere toon bij het in- en uitchecken. Ook zijn ze minder storingsgevoelig dan de huidige.

De komende zes maanden worden landelijk vijfhonderd palen vervangen. De nieuwe palen zijn toekomstbestendig. Zo kunnen ze ook andere kaarten lezen dan de huidige OV-chipkaart. Te denken valt aan bankpassen of Duitse OV-chipkaarten. De eerste palen worden vervangen in de regio Overijssel. Het gaat daarbij om de stations van de Vechtdallijnen (Blauwnet).

Ook worden in december de palen op Dordrecht CS vervangen. Later in de planning (januari) volgen de palen op de stations in Limburg waar Arriva rijdt, dan op de stations op de noordelijke lijnen (maart/april) en daarna op de stations in de regio Gelderland (april/mei).


'Venray wil bladkorven terug'

Venray | Uit een inventarisatie van de Partij van de Arbeid blijkt dat de inwoners van Venray de bladkorven terug willen in het straatbeeld. Een oproep van de lokale fractie van de PvdA leverde veel reacties op.

Via de mail kreeg de partij 125 reacties en op Facebook 101. De reacties komen van inwoners door de hele gemeente. 'Er zijn opvallend veel reacties vanuit onze kerkdorpen', schrijft de PvdA.

Veel inwoners uit de gemeente namen de moeite om een uitgebreide reactie te schrijven. Zij vroegen onder meer specifiek aandacht voor voor hun woonomgeving. Er kwamen veel argumenten bij de PvdA binnen om de bladkorven terug te krijgen in het straatbeeld. Er werden ook tips en suggesties voor de gemeente doorgegeven.

Volgens de inzenders is het onveilig geworden door bladoverlast (gladheid), komen bladblazers niet overal en is het niet bekend wanneer de bladblazers komen, ontstaan er problemen met het riool door het bladafval, neemt het aantal auto's in de milieustraat toe en dat is niet goed voor het milieu en wordt er meer bladafval in de bossen rondom de dorpen gedumpt.

Uiteindelijk was ruim negentig procent van de van de inzendingen voor de terugkeer van de bladkorven. Er zijn ook verschillende reacties binnengekomen van mensen die de bladkorven niet zien zitten. Zij noemen dan vooral als argument het asociale gedrag van anderen. Zo zouden zij illegaal afval dumpen in de bladkorven. De PvdA concludeert nu dat een groot deel van de inwoners van Venray de bladkorven terug wil in het straatbeeld. De reacties worden aangeboden aan het college van B en W. Daarnaast wordt het thema bladkorven weer opgenomen in het verkiezingsprogramma van de partij.


Boek Huisman

Venray | "Venray, ik ben er graag." Dat vertelt pastoor-deken Huisman in het boek over zijn leven.

De op 16 november 2017 overleden Huisman groeit op bij steenfabriek De Zandberg in Gelderse Gendt en weet al op jonge leeftijd dat hij een religieus leven wil leiden.

Schrijfster Truus Hopman ging op zoek naar de persoon achter de pastoor-deken.

Tijdens de vele ontmoetingen liet hij zijn hart spreken. Lees de ontroerende en openhartige verhalen over zijn leven en ontmoet Everardus Huisman. Het boek is te koop bij het Carolushuis bij de Paterskerk aan de Leunseweg 5 in Venray.