Donderdagavond twee bekerduels

OVERLOON/VIERLINGSBEEK | SSS'18 en Volharding 2 komen vanavond (donderdag) thuis in actie in de derde bekerronde.

SSS'18 treedt op 20.00 uur aan tegen Rhode op het kunstgrasveld in Overloon. Beide teams treffen elkaar dit seizoen ook voor de competitie in de tweede klasse H waarin Rhode ongeslagen aan kop gaat.

Volharding 2 ontvangt om 20.00 uur Constantia uit Wanroij dat de ranglijst aanvoert in de vierde klasse G. Het tweede elftal van Volharding komt uit in de reservehoofdklasse.

Leunen gelijk tegen DEV-Arcen

Leunen-DEV Arcen 2-2 (0-1).

Doelpunten: Tom Riensema en Leandro Loenen.

LEUNEN | Leunen speelde, zonder de geschorste aanvoerder Thomas Litjens, thuis met 2-2 gelijk tegen DEV-Arcen in de vierde klasse E.

In de eerste helft hadden de bezoekers uit Arcen het beste van het spel op het gladde en modderige veld. Na 35 minuten nam DEV een 0-1 voorsprong.

Na de thee kwam Leunen sterk uit het kleedlokaal. Trainer Vincent van Sambeek had zijn ploeg aangespoord tot meer scherpte en fysiek spel. Al in de eerste minuut viel de gelijkmaker. Uit een corner van Pim Weijs kopte verdediger Tom Riensema de 1-1 binnen. Die treffer gaf de thuisploeg moed. Leunen drukte door en ging op zoek naar een voorsprong.

Die viel in de 74e minuut. Aanvaller Thomas Weijs liet een goede actie zien aan de zijkant. Hij haalde de achterlijn en trok de bal voor het doel waar de zojuist ingevallen Leandro Loenen bij zijn eerste balcontact de 2-1 binnenschoot. Gezien het gedrang in de onderste helft van de ranglijst zouden drie punten zeer gelegen komen voor Leunen. Maar het mocht niet zo zijn. De arbiter liet vlak voor tijd doorspelen na een overtreding op Frank Gielens. De aanval werd door de Arcenaren doeltreffend afgerond: 2-2. Gezien het wedstrijdbeeld, de eerste helft was voor DEV en het tweede bedrijf voor Leunen, was de remise een terechte uitslag.

Holthees met tien man onderuit

HRC'27-Holthees 4-2 (1-1).

Doelpunten: Ser van Es (2x).

Rode kaart: 37. Tim van Houdt (Holthees) na twee keer geel.

AFFERDEN | Holthees ging in Afferden met 4-2 onderuit tegen HRC'27 in de vijfde klasse E. De bezoekers moesten het stellen zonder de geschorste Stef Janssen.

Nadat de thuisploeg na een kwartier met 1-0 de leiding nam scoorde Ser van Es de 1-1 gelijkmaker na een doorgekopte bal van Nico Cox. Vlak daarna ontving Tim van Houdt zijn tweede gele kaart en moest Holthees met nog bijna een uur op de klok met tien man verder.

Na de pauze liep de thuisploeg door twee treffers uit naar 3-1. Met een mooi afstandschot vanaf 25 meter bracht Ser van Es de spanning nog terug: 3-2. Trainer John Klaassens liet zijn ploeg een op een spelen in de hoop nog een remise uit het vuur te slepen. Dat lukte niet want in de slotfase stelde HRC'27, randje buitenspel, de zege veilig: 4-2.

Aftrap iets vroeger

VENRAY | Op de laatste twee voetbalzondagen van het jaar heeft de KNVB het aanvangstijdstip een kwartier vervroegd.

Alle duels beginnen op zondag 10 en 17 december om 14.15 uur, in plaats van 14.30 uur, vanwege de vroeg invallende duisternis.