Kerstconcert in Geijsteren

geijsteren | Stichting Cultuurpodium Geijsteren biedt iedereen die van kerstmuziek houdt, een stemmig kerstconcert aan in de Willibrorduskerk in Geijsteren op maandag 11 december met Zanggroep Exsamen.

Zanggroep Exsamen bestaat uit tien ervaren koorzangers en zangeressen uit Venray en omgeving die elkaar kennen vanuit de periode dat zij zongen binnen het Collegium Vocale Venray. De zanggroep brengt een keur aan meerstemmige kerstliederen, nagenoeg alle vierstemmig gezongen, uit Duitsland, Nederland, Engeland, Polen en Italië, met daarin natuurlijk klassiekers als Puer nobis nascitur, Schlaf mein Kindlein, Coventry Carol en Stille Nacht. In totaal staan er zo'n twintig kerstliederen op het programma.De entree is gratis.

Stichting Cultuurpodium Geijsteren biedt iedereen die van kerstmuziek houdt, een stemmig kerstconcert aan in de Willibrorduskerk in Geijsteren op maandag 11 december met Zanggroep Exsamen.

Zanggroep Exsamen bestaat uit tien ervaren koorzangers en zangeressen uit Venray en omgeving die elkaar kennen vanuit de periode dat zij zongen binnen het Collegium Vocale Venray. De zanggroep brengt een keur aan meerstemmige kerstliederen, nagenoeg alle vierstemmig gezongen, uit Duitsland, Nederland, Engeland, Polen en Italië, met daarin natuurlijk klassiekers als Puer nobis nascitur, Schlaf mein Kindlein, Coventry Carol en Stille Nacht. In totaal staan er zo'n twintig kerstliederen op het programma. De entree is gratis.


Vier ton voor veiligheid verkeer

Venray | De provincie Limburg trekt ruim vier ton subsidie uit voor projecten om het gedrag van verkeersdeelnemers te beïnvloeden, met als doel de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg.

Het gaat om een groot aantal projecten zoals verkeersexamens, fietsverlichtingsacties, opfriscursussen voor senioren, de opleiding van verkeersbrigadiers en verkeersquizzen voor basis- en speciaal-onderwijs. Negentig procent van alle verkeersongevallen is te wijten aan foutief gedrag of een verkeerde houding in het verkeer. Educatie en voorlichting spelen een belangrijke rol om verkeersdeelnemers te informeren, te trainen en te beïnvloeden om zich veilig te gedragen in het verkeer.

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) werkt in opdracht van de provincie Limburg aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers.


Afterparty mannenkoor

Venray | Het Venrays Mannenkoor houdt in samenwerking met Cultura Venray op zondag 17 december van 14.00 tot 16.30 uur in de foyer van Schouwburg Venray een afterparty na hun eindejaarsconcert op zaterdag 16 december.

Dit is tevens een publieke afsluiting van het VMK-kalenderjaar 2017. Het VMK houdt een sfeervolle muzikale middag voor het Venrayse publiek en vertegenwoordigers van collegamuziekverenigingen.

Lokale, met name jongere artiesten, krijgen een podium aangeboden.

Het VMK opent het programma met twee nummers onder leiding van Alexandros Kavadas, met medewerking van De Singeltjes onder leiding van Jacqueline Fijnaut, Math Craenmehr en uit eigen geledingen solisten en ensembles.


Vioolmuziek bij BiblioNu

Venray | Strijkersensemble Poco a poco houdt op vrijdag 8 december een openbare repetitie in de bibliotheek in Venray.

Vioolmuziek komt extra goed tot z'n recht op plaatsen en in omstandigheden waar serene rust heerst. Daarom is gekozen voor de bibliotheek. Poco a poca bestaat momenteel uit zeventien mensen met een goed evenwicht tussen het genot om samen muziek te maken en het niveau te verbeteren. Dit alles onder leiding van dirigent Sander Hendrix.

Er wordt tijdens deze avond muziek gespeeld van onder meer Joh. Phil. Krieger, Gabriel Pierné, Antonio Vivaldi, Henry Purcell en Georg Philipp Telemann. Kijk voor meer informatie op www.orkestvenray.nl. Iedereen is van harte welkom tussen 18.30 en 20.00 uur.


Kerst-in Meerlo

Meerlo | De Samenwerkende Ondernemers van Meerlo houden op woensdag 13 december van 17.00 tot 21.00 uur een Kerst-in in de Meerlose Hoofdstraat.

Overal klinkt kerstmuziek en worden bezoekers verrast met hapjes. In de parochiekerk is een expositie met kerststallen uit de verzameling van pastoor Ruud Verheggen.

Blaasmuziek en koren luisteren op verschillende plaatsen zowel binnen als in de openlucht de Kerst-in muzikaal op. Er is een speciale wandelroute die de gasten langs alle tien de winkels en locaties leidt.

De ene begint bij zaal 't Brugeind en de andere bij café Oud Meerlo. Bij alle locaties krijgen de gasten een stempel op de wandelkaart. Deze kunnen bij het eind- of startpunt worden ingeleverd in ruil voor een warme attentie. Bovendien maken de bezoekers kans op een van de drie verrassingspakketten.

Voor de jeugd is er een kinderwedstrijd met prijzen.