Digi Ontdekdag bij BiblioNu

Venray | Het basisonderwijs staakt op dinsdag 12 december. Maar de schoolkinderen hoeven zich deze dag niet te vervelen.

Kom naar de bibliotheek in Venray en doe mee met workshops over programmeren, 3D printen of geef creativiteit een kans met het maken van een stopmotionfilmpje. Van 11.00 tot 15.00 uur staat de Makersbuzz voor de deur bij de bibliotheek aan de Merseloseweg 59. In deze mobiele makersplaats ontdekken de kinderen 21ste eeuwse technieken.

Tijdens de open inloop in de bibliotheek zijn er techniekdemonstraties en maak kennis met verschillende apparaten en hun mogelijkheden. Kijk hoe een 3D-printer een print in laagjes opbouwt. Of ga aan de slag met stop-motion. Bedenk het plot, de personages en de achtergrond van een verhaal. Dit alles kan vervolgens gemaakt worden van klei, lego en papier.

Daarna wordt het verhaal tot leven gebracht met de Ipad waarbij foto's door middel van een app omgezet worden in een uniek stop-motion filmpje. Met de robots Mindstorms worden spelenderwijs problemen opgelost door creatieve vaardigheden in te zetten. Hier komt programmeren en een stukje ICT bij kijken.

Aanmelden voor de workshops is niet nodig. Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend binnen te lopen.