Onvrede wijkraden over aanpak van overlast op straat

VENRAY | De wijkraden zijn niet betrokken in de aanpak van overlast op straat. Vorige week woensdag zou het voorstel 'Integrale aanpak handhaving openbare ruimte' worden besproken in de commissievergadering, maar het onderwerp werd van de agenda gehaald.

Dat gebeurde op verzoek van CDA-raadslid Petra van Duijnhoven. Ze is tevens voorzitter van de wijkraad in Brukske. "De wijkraden zijn niet gehoord. Ook kunnen enkele wijkraden zich niet vinden in het rapport. We vinden dat het traject goed doorlopen moet worden." Het CDA stelde voor het agendapunt niet te behandelen en door te schuiven naar de volgende commissievergadering. Dat leidde tot nogal wat discussie tussen fracties. Enkele commissieleden hadden de brief van het wijkradenoverleg nog niet gelezen of gezien.

De gemeente wil extra ogen en oren in de wijken. Door bijvoorbeeld mensen met een uitkering als gastheer, gastvrouw of wijkconciƫrge in te zetten. Bewoners kunnen als buurtouders of straatvertegenwoordigers gaan optreden in hun wijk.