Waterbedeffect Henseniusstraat

VENRAY | Aan de zuidkant van het centrum is sprake van een waterbedeffect. Sinds de maatregelen die zijn getroffen rond de coffeeshops in de Henseniusstraat, heeft het (parkeer)probleem zich verplaatst naar omliggen straten zoals de Paterslaan en de omgeving van Pastoor Wijnhovenpark.

Een paar jaar geleden sloegen bewoners van de Vergeten Driehoek (Langstraat-Paterslaan-Henseniusstraat) alarm over de alsmaar toenemende overlast in hun wijk. Sindsdien zijn er veel maatregelen genomen, zoals het parkeerverbod in de Henseniusstraat en de betonnen blokken die voorkomen dat bezoekers van coffeeshops hun auto's op het trottoir neerzetten.

"De verkeersmaatregelen hebben effect gehad", zei wethouder Ike Busser (Samenwerking) in de commissie Wonen. "Maar er is sprake van een waterbedeffect. De overlastproblemen zijn naar elders verplaatst."

Busser wil daarom in de zoektocht naar oplossingen voor de Paterslaan en de omgeving van Pastoor Wijnhovenpark voorkomen dat straks opnieuw de (parkeer)problemen verschuiven naar andere straten en wijken.

Ingeborg de Barbanson (VVD) ziet een oplossing in uitbreiding van de blauwe zone of de invoering van vergunning parkeren. Peter Custers (inVENtief) denkt dat een slagboom voor de Paterslaan een goede oplossing is. "Het probleem met de coffeeshops bestaat al heel langer en woekert voort. We moeten hier echt iets aan doen", zei Ton Teeuwen (CDA). Ze stelde voor de grote parkeerplaats van Beukenrode te gaan benutten. Bert Linskens (PvdA) wees op de parkeergarage in De Gouden Leeuw die grotendeels leegstaat.