'Extra toezicht op straat helpt niet'

VENRAY | Bewoners van de Paterslaan en omgeving willen meer toezicht op straat om foutparkeerders aan te pakken. Vooral bezoekers van de coffeeshops in de Henseniusstraat nemen het niet zo nauw met de parkeerregels.

Wethouder Ike Busser (Samenwerking) gelooft niet in extra toezichthouders (boa's). "Want als ze de rug keren of de straat uitlopen, dan steken de problemen direct weer de kop op", zei Busser vorige week in de commissie Wonen.

Sinds de afschaffing van het betaald parkeren is het aantal boa's flink teruggeschroefd. "De boa's controleren nu alleen nog de parkeerschijven. Het zijn er voldoende voor het gebied van de blauwe zone. De rest is voor de overlastboa's. Die hebben een bredere taak. Bij uitbreiding van hun capaciteit hoort ook een zak geld." Busser zei dat de gemeenteraad kan besluiten hiervoor extra budget uit te trekken.

In de tweede helft van januari is de volgende bijeenkomst met de buurtbewoners. Werkgroepen zijn aan de slag gegaan. Ike Busser ziet niets in een uitgebreid pakket maatregelen. "Buurtbewoners hebben goed meegedacht en we hebben veel ideeën opgedaan. We zoeken naar concreet haalbare oplossingen. We moeten het zo simpel mogelijk houden."