Goedzat (David Janssen en Coen Classens) heeft zich ingeschreven met het lied Positief.
Goedzat (David Janssen en Coen Classens) heeft zich ingeschreven met het lied Positief. Foto: Hodemaekers

Negen inzendingen LVK

Venray | Negen Venrayse nummer zijn ingeschreven voor de 42ste editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2018. In totaal heeft de Stichting LVK 190 inzendingen ontvangen uit Limburg.

Dit zijn dertien liedjes minder dan een jaar eerder toen 203 nummers deelnamen aan het Vastelaovesleedjes Konkoer. De vorige editie van het festival werd gewonnen door De Geliƫnde met het lied 'Code Road-Gael-Greun'.

De meeste inzendingen komen uit Noord- en Midden-Limburg. Uit Noord-Limburg komen 65 potentiƫle winnaars en uit Midden-Limburg dingen 38 liedjes mee naar de titel. Zuid-Limburg is met 87 liedjes vertegenwoordigd (Parkstad 39, Westelijke Mijnstreek 26, Maastricht & Heuvelland 22). Venray is het sterkst vertegenwoordigd in Noord-Limburg. Maar liefst negen inzendingen komen uit die gemeente. De meeste nummer inzendingen uit Zuid-Limburg komen uit Maastricht (7).

Op de zaterdagen 9 en 16 december worden de 190 inzendingen beoordeeld door de hoofdjury. De jury bestaat uit 48 personen uit geheel Limburg. Op maandag 18 december worden de zestig halvefinalisten bekendgemaakt in het programma Plat-eweg op L1-radio tussen 19.00 en 20.00 uur. De bekendmaking is ook op Facebook te volgen via facebook.com/L11alaaf.

De finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2018 zal worden gehouden in Kessel. Zondag 21 januari worden de twintig finalisten bekendgemaakt.