Frank Hazeu lijsttrekker VVD

VENRAY | Frank Hazeu is maandagavond tijdens een extra ledenvergadering in de Witte Hoeve in Venray gekozen tot lijsttrekker van de VVD. Die extra bijeenkomst was nodig nadat eind oktober de stemmen staakten bij de lijsttrekkersverkiezing.

Nieuwkomer Frank Hazeu en fractieleider Ingeborg de Barbanson kregen toen evenveel stemmen. Daarom moest er een nieuwe ledenbijeenkomst worden uitgeschreven. Doordat De Barbanson zich inmiddels heeft teruggetrokken, was Hazeu nog de enige kandidaat. Hij is een geboren Rotterdammer die minder jaren zestig in Venray neerstreek. Vanwege zijn functie bij ABN-Amro vertoefde hij enkele jaren in het buitenland. Hazeu is consultant en ondernemer en woont in Heide.

Binnen de VVD is hij al langer op bestuurlijk vlak actief. Hij besloot zich kandidaat te stellen omdat hij vond dat er een nieuwe wind moest waaien door de VVD. Dat gaat ook gebeuren want ook het andere raadslid, Bram Dirkx uit Veulen, is niet meer verkiesbaar.

Dirkx is onlangs afgestudeerd in het bestuursrecht en heeft sinds kort een baan. Hij wil zich volledig gaan richten op zijn maatschappelijke toekomst.

Nummer twee op de lijst is Harrie van Oosterhout uit Leunen. Hij is voormalig commandant van de Venrayse brandweer.

Op nummer drie staat Bas Künen uit Oostrum. Hij is daar voorzitter van de dorpsraad. Künen is werkzaam als senior operations manager bij Stryker, een Amerikaans medisch-technologisch bedrijf in Venlo. De namen vanaf nummer vier op de lijst zijn John Niessen (Venray), Noud Wellen (Ysselsteyn), René Francken (Venray), Michel Gerrits (Venray), Leonie Cals (Venray), Toon Kateman (Heide), Wim de Schryver (Venray), Jeu de Wit (Ysselsteyn), Dieny Kroos-van der Mey (Wanssum), Gerrit Gooren (Oirlo), Leo Janssen (Venray) en Bram Dirkx (Veulen).

Bram Dirkx neemt de leiding van de verkiezingscampagne op zich. "Met heel veel enthousiasme heb ik mij vier jaar lang als gemeenteraadslid ingezet voor een ondernemender en mooier Venray. Enige tijd geleden studeerde ik af in bestuursrecht en vanaf maart, na de gemeenteraadsverkiezingen, wil ik mij volledig storten op mijn werk. Ik blijf de Venrayse politiek altijd volgen, maar nu vanuit een andere rol", meldt Dirkx.

De VVD heeft Dirkx tevens bereid gevonden om de taak van lijstduwer op zich te nemen. "De VVD is verheugd dat Bram de belangrijke taak van campagneleider op zich neemt en voor de VVD behouden blijft", vervolgt Frank Hazeu. "Ik ben verheugd met deze evenwichtige kieslijst. Het zijn vijftien betrokken kandidaten, uit de verschillende dorpen en wijken van onze mooie gemeente, met elk hun eigen specialisatie in de samenleving en een groot hart voor de VVD."