Sportinstituut Verhagen kan terugkijken op twee geslaagde judodagen in Venray.
Sportinstituut Verhagen kan terugkijken op twee geslaagde judodagen in Venray. Foto: Henk Lammen

Plezier staat voorop

Venray | Ruim tweehonderd judoka's deden het afgelopen weekeinde mee aan het Open NK aangepast judo en het Shenshu-toernooi in sporthal De Wetteling in Venray. Een van de deelnemers van de Venraynaar Jasper Holtackers. Hij pakte zaterdagochtend de bronzen medaille op het ONK.

"Mijn tweede partij heb ik gewonnen, want mijn tegenstander gaf op", zei de judoka trotst. "Hij had last van een verrekte spier, dus die wedstrijd had ik zo te pakken." Toch was het niet alleen maar hosanna voor Holtackers. "Ik ben zelf echt stom geweest in mijn eerste partij. Ik maakte een grote fout door te springen. Toen lag ik zo op mijn rug en had ik verloren. Nu ga ik voor goud op het Shenshu-toernooi."

Ook Suzanne Kelder droomde al van een gouden plak. In de ochtend steunde ze haar maatje Holtackers en tijdens het middagprogramma mocht ze zelf op de tatami verschijnen. "Ik heb al ooit goud gewonnen tijdens een vakantie op Texel. Dat wil ik nu weer."

Beide toernooien werd georganiseerd door Sportinstituut Verhagen. Organisator Rudi Verhagen was apetrots. "Ik ben supertevreden. We hebben al veel leuke reacties gehad. Ook van de buitenlandse teams. Zij vinden het erg gezellig in Venray. Gezelligheid is natuurlijk erg belangrijk. Presteren is voor mij een bijzaak, maar de sporters gaan wel vol voor de winst." In januari hoort Verhagen of hij in 2019 de wereldkampioenschappen judo voor mensen met een verstandelijke beperking mag organiseren. Tijdens het laatste WK in Keulen werd de judoleraar uit Venray benaderd om die taak op zich te nemen. De Internationale judobond (IJF) moet die knoop doorhakken. "Wij en de gemeente Venray staan te trappelen om het WK te organiseren. We willen Venray verder op de kaart zetten." Verhagen is trots op de Venrayse gemeenschap. "Het is veel werk om alles te organiseren, maar we hebben een geweldig team met veel vrijwilligers die het weer makkelijk maken. Zonder de Venrayse gemeenschap is dit toernooi niet mogelijk. Ik trek dan wel de kar, maar dat kan ik niet alleen. De voorbereiding kost veel tijd, maar iedereen weet wat zijn of haar taak is dus dat maakt het wel makkelijker. Over twee jaar gaan we dit zeker weer organiseren."