Linda Claessens (tweede van links) probeert springend een aanval te onderscheppen.
Linda Claessens (tweede van links) probeert springend een aanval te onderscheppen. Foto: Jolijn van Goch

Terug bij vlaggenschip

SVOC'01-Flamingo's 17-12 (10-5). Doelpunten SVOC'01: Marloes Cox (4x), Linda Claessens (2x), Inge Classens, Astrid Classens (2x), Maartje Janssen, Aniek Sanders, Rian Willems (3x) en Elien Nabben (3x).

Venray | De korfbalsters van SVOC'01 kenden zondagmiddag geen enkele moeite met Flamingo's: 17-11. De ploeg van Raymond Celak schoot uit de startblokken tegen de bezoekers uit Mariahout. Nog in de eerste helft stond het team op een riante 8-1 voorsprong. Na de eerste helft stond het 10-5.

Door Willem Menting

Een van de vaste krachten bij SVOC is dit seizoen Linda Claessens. De 28-jarige korfbalster keerde dit seizoen terug in het eerste team van de overgangsklasser uit Oirlo en Castenray. "Ik ben drie jaar gestopt geweest bij het eerste, maar het begon toch weer te kriebelen", vertelde Claessens. De korfbalster stopte onder meer vanwege werk. "Ik werkte als gastouder en ben zzp'er. Ik werkte vaak 47 uur per week, dus echt tijd om te korfballen had ik niet meer. Ik speelde ook al verschillende jaren in het eerste en was er even klaar mee. Nu is alles qua werk weer een stuk rustiger en duidelijker."

Tijdens haar afwezigheid in het vlaggenschip van SVOC is er veel gebeurd met Claessens. Tijdens haar eerste seizoen in het tweede team scheurde ze halverwege het jaar haar achillespees af. Daarna volgde een periode van anderhalf jaar revalideren. "Het heeft erg veel pijn gedaan. Het voelde alsof er iemand hard op mijn hak ging staan. Ik heb er destijds nog een dag mee rondgelopen, want ik dacht dat het wel mee zou vallen. In het ziekenhuis waren ze daar erg verbaasd over. Ik kon tijdens mijn blessure ook heel lang niet werken en dat heb ik als zzp'er natuurlijk wel gemerkt."

Na een vol seizoen in het tweede team, stond Claessens weer open voor een terugkeer in het eerste team. "Ik heb dat eigenlijk nooit zo gezegd. Ik dacht altijd: als ze mij nodig hebben hoor ik het wel. Na twee trainingen vroeg de trainer (Raymond Celak, red) al of ik in het eerste wilde spelen. Ik ga er altijd voor de volle honderd procent voor. Samen met Aniek (Sanders, red) ben ik dit seizoen teruggekeerd. Ook Astrid (Classens, red) heeft mij regelmatig teruggevraagd."

Toch moest Claessens goed nadenken over haar terugkeer. "Ik heb een goed gesprek gehad met de trainer en het is natuurlijk wel tof als je na twee trainingen al teruggevraagd wordt. Ik heb gelukkig geen last meer van mijn achillespees en ik kan nu weer vrij korfballen. Ik denk eigenlijk nooit meer aan de blessure." Voor de doelen van dit seizoen heeft Claessens weinig meegekregen. "Natuurlijk wil iedereen graag kampioen worden. Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor, maar we kijken nooit verder dan de volgende tegenstander. We willen iedere wedstrijd winnen en daar draait het ook om." Claessens is blij dat het zaalseizoen weer begonnen is. "Het gaat voor mijn gevoel allemaal net wat sneller. Dat vind ik persoonlijk wel fijn. Al moet ik zeggen dat het buiten op kunstgras wel een stuk beter is dan vroeger op natuurgras."

Voorlopig denkt Claessens dan ook niet aan stoppen. "Ik zie het wel, maar de intentie om na dit seizoen af te zwaaien heb ik absoluut niet."