Afbeelding
Foto: Loesje Poels

Vera van Dijck knap tweede

Berghem | Vera van Dijck van Dansvereniging Peel·Dancers uit Ysselsteyn heeft tijdens het openingstoernooi van de Nederlandse Danssport Organisatie in Berghem een tweede plaats behaald.

Na veel oefenen en hard trainen was het voor Vera het eerste toernooi van dit seizoen. Met nieuwe danspasjes en gestoken in een nieuw danspakje behaalde zij 228 punten in de categorie Solo Junioren Vrije Klasse. Een goede prestatie in een categorie met zeventien deelnemers. Vera en haar trainster Loes Poels waren supertevreden. Op zondag 17 december nemen alle danseressen van Dansvereniging Peel·Dancers deelnemen aan het tweede danstoernooi in Odiliapeel. Foto: Loes Poels.


Conditioneel wandelen bij ATV

Venray | ATV Venray gaat van start met conditioneel wandelen.

Conditioneel wandelen is een vorm van buiten bewegen. Daarbij wordt gekeken naar wandeltechniek, opbouwen van uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, lenigheid en snelheid. Kortom, er wordt gewerkt aan vitaliteit.

Door de opbouw van de training kan iedereen, beginner en gevorderde, deelnemen. ATV Venray verzorgt twee keer per week het conditioneel wandelen. Ook gaat de groep tweemaal per maand nordic walken. De trainingen zijn op dinsdag en donderdag om 19.00 uur bij het clubgebouw.

Er wordt begonnen met een warming up met inwandelen en oefeningen om het lichaam op de training voor te bereiden. Vervolgens is er aandacht aan de opbouw van uithoudingsvermogen, snelheid, kracht, lenigheid en coördinatie. Aan het einde van de training wordt uitgelopen en worden rek- en strekoefeningen gedaan. Iedereen mag vrijblijvend vier weken voor proef meewandelen.

Het clubgebouw is gelegen aan de Sportlaan 1 in Venray in Sportpark De Wieën. Kijk voor meer informatie op de website www.atvvenray.nl/wandelen.


Spruit langer bij SV Oostrum

Oostrum | SV Oostrum en haar trainer Ron Spruit zijn onlangs een contractverlenging voor het seizoen 2018/2019 overeengekomen.

De 38-jarige Venrayse oefenmeester gaat dan zijn derde seizoen in bij vierdeklasser SV Oostrum. Zowel Oostrum als trainer Spruit is uitermate tevreden over de huidige samenwerking, die recent resulteerde in de eerste periodetitel in de vierde klasse E. 'Een prima basis om langer met elkaar door te gaan'. meldt de club.