Einde kamerkoor Contrast Venray

Venray | Kamerkoor Contrast treedt komende zondag tijdens een mis in Mierlo-Hout voor de laatste keer op. Het vrouwenkamerkoor uit Venray heeft besloten om er na het jubileumjaar mee te stoppen. Het zanggezelschap bestaat dit jaar dertig jaar.

Volgens Anneke Steijlen, voorzitter van het kamerkoor, was het erg lastig om de knoop door te hakken. Na het vertrek van dirigent Ad Voesten, hij was 25 jaar actief bij Contrast, bleven er nog maar dertien vrouwen over. "Er zouden ook nog drie zangeressen stoppen, dus we hielden nog maar tien vrouwen over. Het was een moeilijk besluit, maar dit was de enige optie."

Het koor heeft verschillende keren geprobeerd om nieuwe leden te zoeken, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. "Vaak waren er wel een paar nieuwe aanmeldingen, maar die vrouwen besloten allemaal om na een jaar of drie weer te stoppen. Van de huidige leden zijn er twee al altijd lid geweest."

Kamerkoor Contrast is begonnen als gemengd koor, maar het bleek te lastig om zingende mannen te vinden. "Toen gingen we verder als vrouwenkoor. We zijn absoluut geen dameskoor, want dat past niet bij ons imago." Afgelopen dinsdag was de laatste repetitie van het gezelschap. Wel komen de vrouwen nog ieder kwartaal bij elkaar om recreatief te zingen. "We hebben toch lief en leed gedeeld. Het is jammer dat er een einde komt aan dit tijdperk."

In de toekomst gaan de leden van het koor misschien nog wel enkele projecten doen, maar voorlopig is het mooi geweest. "We willen iedereen die ons de afgelopen jaren heeft gesteund ontzettend bedanken. In al die jaren hebben we veel positieve reacties gekregen."


Snelheidsduivel is rijbewijs kwijt

Venray | Een 26-jarige man uit Venlo is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. De man werd onder meer gepakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Ook reed hij veel te hard.

De Venlonaar viel agenten op vanwege zijn vreemde rijgedrag. De politie besloot de man vanaf Venray te volgen en uiteindelijk werd hij in Tegelen aangehouden. Tijdens de rit beging hij meerdere snelheidsovertredingen. De hoogste piek lag volgens de politie op 174 kilometer per uur. In Tegelen werd de man staande gehouden en toen bleek dat hij teveel had gedronken.

Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij kreeg ook een dagvaarding mee en hij moet zich verantwoorden voor de rechter.


Man zwaargewond bij auto-ongeluk

Ysselsteyn | Een 51-jarige man uit Sint Anthonis is vorige week zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Peelweg in Ysselsteyn. Het slachtoffer knalde met zijn auto tegen een boom.

Volgens de politie is de man overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. De Brabander raakte bij het eenzijdige ongeval zwaargewond. Hij raakte bekneld en diverse hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, werden opgeroepen. Brandweerlieden haalden het slachtoffer uiteindelijk uit het voertuig. Ook de brandweer uit De Rips was aanwezig om assistentie te verlenen. Door een nog onbekende oorzaak reed de man rechtdoor in een bocht en botste hij tegen een boom. Hoe het nu met het slachtoffer gaat, is onduidelijk.


Voorwaardelijke celstraf geëist

Maastricht | Tegen een 41-jarige man uit Oostrum is in de rechtbank in Maastricht een voorwaardelijke gevangenisstraf van één jaar geëist met aftrek van het voorarrest plus een proeftijd van twee jaar. De verdachte verscheen op 21 november voor de rechtbank.

De man wordt onder meer verdacht van een tasjesroof onder bedreiging van een mes in Beek. Verder zou hij een auto hebben gestolen in Linne op 21 december 2015 en hij wordt nog verdacht van een diefstal met geweld van een auto in Den Bosch op 31 december 2015. Voor de gewelddadige diefstal van een mobiele telefoon in Den Bosch heeft de officier van justitie vrijspraak gevraagd. De eis is gevormd aan de hand van drie strafbare feiten. Voor het vierde feit is dus vrijspraak gevraagd.

De uitspraak in de zaak tegen de Oostrumer wordt verwacht op 5 december om 13.30 uur in de rechtbank in Maastricht.