Limburgse titel badmintonners

Venray | Vier spelers van BC Venray namen in Weert deel aan de Limburgse badmintonkampioenschappen 2017.

Maud Peeters en Marzena Kawa pakten in het damesdubbel categorie 6 de Limburgse titel. Peeters en Kawa versloegen de nummers twee van de ranglijst, Sandra Heijckers-van Melick en Patti Tabak, en in de finale de als nummer één geplaatste dames Nikki Pobezin en Leonie Rovers. Voor Rick Verkoelen (heren enkel categorie 6 veren) was samen met Marzena Kawa (gemengd dubbel categorie 6) het toernooi al snel ten einde. Dit was tevens het geval voor Dries Caris (heren enkel categorie 4) en samen met Guido van Wijlick (heren dubbel categorie 4) en met Maud Peeters (gemengd dubbel categorie 6).


Nominatie Poels

Blitterswijck | De verschillende genomineerden voor de titel Limburgs sporter van het jaar zijn zondag bekendgemaakt.

Bij de mannen nemen Giro-winnaar Tom Dumoulin, Max Verstappen en wielrenner Wout Poels het tegen elkaar op. Wereldvoetbalster van het jaar Lieke Martens is ook genomineerd. Voor de prestigieuze titel sportvrouw van het jaar gaat ze de concurrentie aan met tennisster Demi Schuurs en schoonspringer Inge Jansen. De handballers van Lions, de zitvolleyballers van Holyoke en VVV-Venlo moeten onderling uitmaken wie de sportploeg van het jaar wordt. De talentrijke Fortuna-aanvoerder Perr Schuurs, handbalster Larissa Nusser en atlete Minke Bisschops nemen het in de categorie sporttalent tegen elkaar op. Handbikester Laura de Vaan, amazone Nicole den Dulk en rolstoeltennisser Sam Schröder zijn genomineerd voor Sporter met een beperking. De prijzen worden op maandagavond 18 december uitgereikt in het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade.

Tot en met 9 december kan er gestemd worden via de website van de Go for Gold Sportprijs 2017.


Team Sunweb en provincie

Venray | De provincie investeert een fors bedrag in een samenwerking met wielerploeg Team Sunweb,

De provincie betaalt de eigenaar van Sunweb, SMS Cycling, een bedrag van 750.000 euro. Kopman van het team is Maastrichtenaar Tom Dumoulin. Ook Mike Teunissen uit Ysselsteyn maakt deel uit van het team. Het geld is bedoeld voor een driejarige samenwerking waarbij beide partijen verschillende activiteiten organiseren binnen de provinciegrenzen. De beoogde activiteiten zijn promotiecampagnes van de (wieler)sport op scholen en tijdens evenementen, het stimuleren van jeugd en volwassenen om te gaan fietsen, het profileren van Limburg en het actief lobbyen voor het binnenhalen van een etappe van de Tour de France. Wielrenners en coaches zullen mogelijk ook aanwezig zijn op scholen om gezond leven te promoten.

Ook speelt Team Sunweb een actieve rol in de ontwikkeling van nieuwe materialen en voeding rondom het fietsen.


Kienavond op 9 december

Horst | De kerstkienavond die scheidsrechtersvereniging Horst-Venray (COVS Horst-Venray) elk jaar organiseert, is een traditie en een begrip.

Op zaterdag 9 december is het weer zover. Dan zijn er weer prachtige prijzen te winnen in Horst. De onvermoeibare Math van den Bekerom heeft de afgelopen maanden weer allerlei lokale sponsoren bereid gevonden die allemaal één of meerdere mooie prijzen ter beschikking hebben gesteld. Het gaat om producten, maar ook om waardebonnen en cheques. Van den Bekerom zal wederom de getallen omroepen en de prijzen uitdelen aan de winnaars. Twee assistenten staan stand-by om elke 'kien!' te checken. De bar is uiteraard geopend en voor een hapje wordt gezorgd. Iedereen is welkom bij Trefhove, adres: Wittebrugweg 7 in Horst. Inloop vanaf 19.15 uur, aanvang om 20.00 uur.


Uitslagen
PC St. Jan

Merselo | Katelijne Philipsen nam met haar pony Miss Money Penny deel aan een selectiespringwedstrijd voor pony's in Velden.

Ze mocht een tweede prijs in ontvangst nemen in de klasse AB B. Met Fleur wist ze de overwinning te behalen in de klasse AB L. Ook met Jumping Jewel wist Philipsen in de prijzen te vallen. Zij mocht de eerste prijs mee naar huis nemen in de klasse C B. In deze klasse behaalde Lieke Verrijdt een tweede prijs met Ozzy met 72,5 stijlpunten.

Hieke Kreuzer wist met Vincent een vierde prijs te behalen in de klasse DE B met 73 stijlpunten. Juul Michels wist de overwinning te behalen in de klasse DE M met haar pony Bambine. Weert organiseerde een springwedstrijd in Someren. Petra van Dijck-Claessens kwam hier aan start met haar paard Gantira en werd eerste in de klasse M. Tamara Yapru is naar een dressuurwedstrijd in Asten-Heusden geweest. Met haar paard Griet v.d. Pluum werd ze tweede in de klasse L2 met 190,5 punten.

Match zoekt penningmeester

Venray | Match voor vrijwilligers zoekt voor Spio een penningmeester.

Omschrijving: Zwemvereniging Spio Venray zoekt voor de afdeling zwemlessen een penningmeester. Het takenpakket omvat het administratief verwerken van de leden in PC leden en Sportlink, het uitvoeren van incasso's van de leden, het doen van betalingen aan de vrijwilligers, de financiële administratie bijhouden en betreffende jaarrekeningen opmaken.

Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6 in Venray. Telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.