Holthees: rood en verlies in extra tijd

Holthees-RKDSO 3-4 (2-1).

Doelpunten: Kay Wijenberg, Roy Evers en Ser van Es.

Rode kaart: 91. Stef Janssen (Holthees) na twee keer geel.

HOLTHEES | Holthees verloor thuis tegen RKDSO met 3-4 in de vijfde klasse E. Halverwege de tweede helft leidde de thuisploeg nog met 3-1. De blessuretijd werd Holthees uiteindelijk fataal.

De thuisploeg kwam al na twee minuten op achterstand. Uit een ingooi van Holthees kwam de bal bij RKDSO dat meteen gevaarlijk werd. In eerste instantie bracht keeper Marco Rijnen nog redding maar in de rebound was het toch raak: 0-1. Ser van Es stichtte het eerste gevaar met een afstandschot dat de Lommse doelman half keerde. In de rebound knalde Bram Pingen over het doel.

Na ruim een halfuur kwam Holthees op gelijke hoogte. Kay Wijenberg soleerde door de vijandelijke defensie en vond de verre hoek: 1-1. Twee minuten later kon de thuisclub weer juichen toen Roy Evers de 2-1 op het scorebod zette.

Na de pauze nam Ser van Es tweemaal had doel onder vuur maar hij had geen succes. Dat veranderde halverwege de tweede helft. Uit een diepe bal van Stef Janssen kapte Ser van Es twee tegenstanders uit en hij scoorde de 3-1. Een minuut later verkleinde RKDSO de achterstand tot 3-2. De bezoekers joegen op de gelijkmaker die zeven minuten voor tijd viel: 3-3.

In de blessuretijd kreeg Stef Janssen na een overtreding zijn tweede gele kaart en hij moest met rood vertrekken. Het werd nog erger voor Holthees omdat de bezoekers uit de toegekende vrije trap op de valreep de winst grepen: 3-4.

Hockeysters onderuit: 4-0

Uden-Venray 4-0 (2-0).

Uden | In het laatste duel voor de winterstop leden de hockeysters van Venray een nederlaag in en tegen Uden: 4-0. Jong Venray is de competitie in de derde klasse als vierde geëindigd met elf punten uit tien duels. Na de winterstop start Venray in de voorjaarscompetitie.

De Venrayse hockeysters hadden het vanaf het eerste fluitsignaal zwaar. Ze vonden moeilijk hun draai op het droog waterveld in Uden. De opbouw van de aanvallen was lastig en veel ballen schoten door op het gladde veld. De thuisploeg, gewend aan de ondergrond, maakte hier dankbaar gebruik, creëerde verschillende kansen en nam uiteindelijk een verdiende voorsprong: 1-0. Na een toegekende strafbal wist keepster Kiki Nellen van Venray zich te onderscheiden door de inzet van een Udense knap te keren. Dit was slechts uitstel van executie, want de thuisploeg verdubbelde nog voor de pauze de voorsprong. De 2-0 was tevens de ruststand. Venray begon fel aan de tweede helft en creëerde kansen diverse kansen. Het vizier stond niet op scherp en dat aan de overzijde van het veld heel anders. Uden was effectiever in het benutten van de kansen en liep door nog eens twee treffers uit naar een royale zege: 4-0.