Set Up wint met maximale cijfers

VAT-Set Up 0-4. Setstanden: 16-25, 11-25, 13-25 en 17-25.

Hoogerheide | De volleybalsters van Set Up liggen nog steeds op titelkoers. In de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse E werd zaterdagavond hekkensluiter VAT verslagen. De ploeg uit Meerlo won met duidelijke cijfers: 0-4 (16-25, 11-25, 13-25 en 17-25). Ondanks de afgetekende overwinning in Hoogerheide, was het spel niet altijd even goed. Het was een rommelige wedstrijd met veel fouten aan beide kanten. Toch was Set Up de gehele wedstrijd oppermachtig. In de eerste set begonnen de gasten sterk en namen al snel een 3-6 voorsprong. De thuisploeg krabbelde vervolgens terug tot 10-11 en 12-15. Zonder goed te spelen, sleepte Set Up vervolgens de setwinst binnen: 16-25. In de tweede set speelden de Meerlose volleybalsters geconcentreerder en via de tussenstanden 3-7, 10-15 en 10-18 had VAT geen schijn van kans: 11-25. De derde set was een kopie van de tweede en via 5-9, 7-17 en 10-23 werd ook die ondanks een mindere slotfase een gemakkelijke prooi voor Set Up: 13-25. In de vierde set gingen de gasten stroef en rommelig van start. De thuisploeg kon tot 14-15 bijblijven, waarna Set Up een tandje bij schakelde en de set toch nog eenvoudig won: 17-25. Na zeven wedstrijden staat Set Up op 34 punten. Activia 4 uit Sint Anthonis staat tweede met 29 punten uit acht duels. Op zaterdag 2 december speelt Set Up een thuiswedstrijd tegen Argos. Het duel in sporthal 't Brugeind in Meerlo begint om 19.00 uur.

Gevoelige tik voor ActiveRooy

Polaris-ActiveRooy 3-1. Setstanden: 14-25, 35-33, 27-25 en 25-17.

Helmond | De volleybalsters van ActiveRooy kregen zaterdagavond een gevoelige nederlaag te verwerken. Tegen concurrent Polaris in Helmond ging de ploeg uit Venray kopje onder: 3-1.

ActiveRooy strijdt tegen degradatie uit de derde divisie B. Het team staat tiende met twaalf punten uit tien duels. Alleen Sittardia (11) en hekkensluiter Flamingo's 2 (9) pakten minder punten. Beide clubs speelden wel één duel minder. Opvallend aan het duel van afgelopen zaterdag was dat ActiveRooy slechts één punt minder maakte dan Polaris. De equipe uit Helmond scoorde 101 keer en ActiveRooy 100 keer. De nederlaag is daardoor hard aangekomen bij de Venrayse formatie. "De eerste set was echt ontzettend goed van onze kant", vertelde Anne Janssen enthousiast. "De aanval liep goed en we hebben de tegenstander goed onder druk gezet." De goede eerste set kreeg een vervolg. "De tweede en derde set waren eigenlijk ook ontzettend goed van onze kant. We konden deze sets helaas niet naar ons toetrekken." Het verzet van ActiveRooy was in de vierde set gebroken en Polaris kon de wedstrijd definitief beslissen. ActiveRooy stapte de vorige twee duels telkens als winnaar van het veld. Zowel Volt (2-3) als Flamingo's (2-3) werd verslagen. Zaterdagavond gaat de ploeg op bezoek bij VC Landgraaf. Die ploeg staat vijfde met 24 punten uit 8 wedstrijden.