Emilie Maas redt puntje Venray

Rigtersbleek-Venray 1-1 (0-0). Doelpunt Venray: Emilie Maas.

Enschede | De voetbalsters van SV Venray hebben een punt overgehouden aan het duel met Rigtersbleek. Het werd in Enschede 1-1. Na ongeveer een uur spelen kwam Venray op achterstand. Dankzij een doelpunt van Emilie Maas werd het uiteindelijk 1-1. De voetbalster scoorde tien minuten voor tijd. Venray staat elfde in de hoofdklasse met drie punten uit zeven wedstrijden. Alleen hekkensluiter RKSV Nuenen doe het slechter. Die ploeg pakte nog geen punt in de eerste acht duels. Op sportpark De Wieën ontvangt Venray op zondag 3 december Bavel. Het duel begint om 12.00 uur.

De Peelkorf blijft ongeslagen: 14-11

De Peelkorf-Rooi 14-11 (6-6). Doelpunten De Peelkorf: Marly van Asten (4x), Lisa Verlijsdonk en Tina Janssen (beiden 3x), Linda Verlijsdonk (2x), Loes van Dijck en Rachèl van Meijel.

Venray | De Peelkorf boekte zondagmiddag een moeizame zege op Rooi. In Venray werd het uiteindelijk 14-11 voor de ploeg uit Ysselsteyn. Door de overwinning blijft het team koploper in de hoofdklasse.

De formatie uit Ysselsteyn won de eerste drie duels in de zaalcompetitie. Volgens speelster Linda Verlijsdonk was vooral de beginfase erg moeizaam. "We kregen wel kansen, maar we scoorden niet. Daardoor kwamen we op een 0-2 achterstand. Uiteindelijk konden we de achterstand ombuigen naar een 4-3 voorsprong." Vanaf dat moment waren beide teams aan elkaar gewaagd. Na de eerste helft was het duel in evenwicht: 6-6. "Na rust sloegen we een gaatje van vier doelpunten en was de stand 11-7. We hebben de voorsprong niet meer weggegeven." Op zondag 3 december gaat De Peelkorf op bezoek bij Klimroos, aanvang 12.45 uur.

Royale zege voor Oranje Wit: 4-14

VVO-Oranje Wit 4-14 (2-6). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels (4x), Janne Gellings, Nathalie Loenen en Steffie van Rooij (allen 2x), Dionne Drabbels en Jessica Klaassens.

Hapert | De korfbalsters van Oranje Wit hebben uitgehaald in de overgangsklasse. VVO werd in Hapert hardhandig over de knie gelegd: 4-14. Oranje Wit had de gehele wedstrijd de regie in handen en de ploeg gaf weinig kansen weg. In de eerste helft nam de thuisploeg een 2-1 voorsprong, maar door vijf doelpunten op rij gingen de gasten met een voordelige marge de rust in: 2-6. Na de pauze hetzelfde spelbeeld en met nu zes doelpunten achter elkaar beslisten de Leunse korfbalsters het duel definitief. Oranje Wit speelt op zondag 3 december in sporthal De Wetteling een thuiswedstrijd tegen DSV. Dit duel begint om 14.25 uur. Met de maximale winst van zes punten uit drie duels is Oranje Wit koploper in de overgangsklasse. Tegenstander DSV heeft twee punten minder en kan bij een zege langszij komen bij de Leunse korfbalsters.

Handballers blijven kloploper

Oranje Wit-Manual 16-24 (12-14.) Doelpunten Manual: Martijn Schutte (6x), Bennie Beekers en Maarten Lucassen (beiden 4x), Okke Boon (3x), Kingsley Lamptey en Mel Aelmans (beiden 2x), Mohammed Jamal Beik, Paul Stroy en Joep Weijs.

Helmond | De handballers van Manual waren zondagmiddag te sterk voor Oranje Wit uit Helmond. Het werd uiteindelijk 16-24 (ruststand 12-14) voor de handballers uit Venray. Het was pittige wedstrijd met veel duels. Manual had moeite met de fysieke kracht van de tegenstander. Oranje Wit profiteerde daar ook een paar keer van. Na een tactische wissel kon Manual-speler Bryan van Kol het tij keren. Hij werd de rots in de branding. Door de sterke verdediging profiteerde Manual en kon cirkelspeler Maarten Lucassen vier keer scoren uit rebounds. In de tweede helft bleef de verdediging staan als een huis. Manual stond na rust slechts vier doelpunten toe. Daardoor kon Manual werken aan het doelsaldo. Kingsley Lamptey en Joep Weijs profiteerden enkele malen van hun snelheid en daar had Oranje Wit moeite mee.

Door de overwinning blijft Manual koploper in de tweede klasse. Manual speelt op zaterdag 2 december een thuiswedstrijd tegen HBS , aanvang 20.10 uur.

Red Stars kan titel pakken

TTV Bergeijk-Red Stars 7-3.

Bergeijk | De tafeltennissers van Red Stars handhaven zich ondanks een 7-3 verlies tegen TTV Bergeijk als koploper in de tweede divisie. Het was de eerste nederlaag van het seizoen voor de Venrayse ploeg. Het was zaterdag een spannende partij met veel close games. Red Stars-kopman Ronald Bogaard won twee van zijn enkelspelen en Kas van Oost één. Frank van der Vleuten wist in het uitduel geen enkele zege te pakken. Na twee winstpartijen van Kas van Oost en Ronald Bogaard boog de thuisploeg de achterstand om in een 4-2 voorsprong. In het verdere verloop van de wedstrijd konden de gasten die achterstand niet meer goedmaken.

Red Stars behoudt de eerste plaats, met een punt voorsprong op JCV. Red Stars speelt op zaterdag 2 december thuis tegen Entac, aanvang 17.30 uur. Afhankelijk van de overige wedstrijden in de poule kan Red Stars het kampioenschap in de wacht slepen.