De winnaars: Fiorella en Femke met in het midden een 'kartonnen' Fleur.
De winnaars: Fiorella en Femke met in het midden een 'kartonnen' Fleur. Foto: Hoedemaekers Venra

Vastelaovesshuffle wint!

Venray | Fiorella Titaley, Femke Hoedemaekers en Fleur Aarts zijn met het lied Vastelaovesshuffle de winnaars geworden van het zevende Kienderliedjesfestival.

Het liedjesfestijn vond zondag plaats in de aula van de Petrus' Bandenschool in Venray. Alle deelnemers mochten twee keer hun liedje ten gehore brengen. Na overleg van de jury maakte vorst Tom van D'n Hazekeutel de uitslag bekend.

De nummers 1 tot en met 4 nemen komende zaterdag de cd op, die wordt gepresenteerd tijdens de jeugdzitting op 7 januari 2018. De nummers 5 mogen als aanmoedigingsprijs hun nummer nog één keer zingen op de jeugdzitting en deelnemen aan het muziekfestijn Vrienden van Piëlhazekeutels Live. Opvallend was dat de winnende groep optrad met 'alleen' Fiorella en Femke en een 'kartonnen' Fleur, omdat zij tijdens de finale van het Kienderliedjesfestival bij de musical Zonnestraole van Geluk op de planken van de Venrayse schouwburg stond.

De uitslag: 1) Fiorella, Fleur en Femke met het nummer Vastelaovesshuffle, 2) Lise, Lua en Evi met het nummer Innerzjie, 3) Coole Megjes met het nummer Ik kan mej lekker laote gaon, 4) Feest-j met het nummer Klap ien ow handen, 5e (gedeeld): Suus en Jan met het nummer Tatuu tatuu tatuu en Mees en Jens met het nummer Waor ziede geej d'r enne van.

Op Peel en Maas TV was afgelopen week een verslag van het liedjesfestijn te zien.