Merselo wint spannende derby van SV United

Merselo-SV United 5-3 (2-1).

Doelpunten: 25. Daan Hendriks 1-0; 29. Nils Jakobs 2-0; 39. Michal Kolodziejski 2-1; 51. Rens Wismans 3-1; 61. Kacper Ciupa 3-2; 75. Camiel Kroonen 4-2; 85. Niek van Bergen 4-3; 93. Robin van Dijck 5-3.

MERSELO | Merselo won voor eigen publiek de pittige en doelpuntrijke derby tegen SV United met 5-3 in de vijfde klasse E. Het betekende de eerste nederlaag van SV United dat tevens de koppositie verspeelde. Merselo passeerde door de derbywinst SV United op de ranglijst en klom naar de derde plek.

Op het zware veld speelde de wind de 22 voetballers parten. Toch werd het een aantrekkelijke derby voor het publiek. Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat er acht treffers zouden vallen. In de eerste 25 minuten ontstond er weinig gevaar voor beide doelen. Het was Daan Hendriks die verrassend de score openbrak. Uit een hoekschop draaide de Merselose aanvaller de bal, gedragen door de wind, ineens in het doel: 1-0. Een paar minuten later haalde Nils Jakobs uit en de bal verdween bij de tweede paal binnen: 2-0.

Het was een derby met veel strijd en soms stevige overtredingen. Bij vlagen lieten beide ploegen ook goed spel zien. Nog voor rust verkleinden de bezoekers de marge. De soms ongrijpbare Michal Kolodziejski startte een solo die hij met een doeltreffend schot in de korte hoek afrondde: 2-1.

Op slag van rust werd Kolodziejski in kansrijke positie gevloerd, maar de vrije trap was een prooi voor de jarige Merselo-doelman Bram van Soest. Aan de overzijde werd een treffer van Tim Philipsen vanwege buitenspel afgekeurd.

Vlak na de pauze kopte Rens Wismans uit een voorzet van Daan Hendriks de 3-1 binnen. Het was de eerste competitietreffer van Wismans. Opnieuw kwam SV United dichterbij. Na een overstapje van zijn Poolse landgenoot Kolodziejski scoorde Kacper Ciupa de 3-2. Met nog een halfuur op de klok kon de derby nog alle kanten op. Een kwartier voor tijd kreeg Merselo een omstreden vrije trap op zo'n dertig meter van het doel. Camiel Kroonen toonde opnieuw zijn gave traptechniek en hij knalde de bal ineens binnen: 4-2.

Voor de derde keer wisten de bezoekers de aansluitingstreffer te scoren. Niek van Bergen bracht de stand op 4-3. SV United drukte door maar Bram van de Ven, Max Reijntjes en Michal Kolodziejski misten de kansen op de gelijkmaker. De scheidsrechter wist van geen ophouden en de spanning liep hoog op. In de extra tijd legde Merselo nog een mooie aanval op de mat en was het invaller Robin van Dijck die de bevrijdende 5-3 op het scorebord zette.