Afbeelding
Foto:

Gilde: barones beschermvrouwe

Geijsteren | Tijdens de traditionele jaarvergadering van het koninklijk Sint Willibrordusgilde Geijsteren is barones Judith de Weichs de Wenne benoemd tot beschermvrouwe van het plaatselijke gilde.

De jaarvergadering, die altijd wordt voorafgegaan door een heilige mis in de Willibrorduskapel in het bos, staat in het teken van het sluiten van het oude gildejaar en de start van het nieuwe op de sterfdag van de
Heilige Willibrordus.

De taak van beschermvrouwe nam de barones over van haar man, die ruim 50 jaar lang beschermheer van het gilde was, maar dit voorjaar overleed. Tijdens de jaarvergadering werden ook de jubilarissen Emiel Cornelissen en Harrie Eijssen gehuldigd vanwege hun 40-jarig lidmaatschap bij de vereniging en mocht het gilde ook twee nieuwe jeugdleden, Stan Gielen en Joos Vennekens welkom heten.


Kerstconcert

Smakt | Het jubileumjaar van muziekvereniging O.L. Vrouwe Gilde Holthees-Smakt wordt afgesloten met een kerstconcert op zaterdag 16 december om 19.30 uur in de St. Jozefkerk in Smakt.

De muziekvereniging voert in samenwerking met Zangvereniging St. Caecilia uit Ottersum en theaterschool Musical4All uit Venray e.o. het kerstconcert uit. Het koor, onder leiding van dirigent Peter Broekmans, bestaat uit ruim zestig leden. Een aantal leden zingt al meer dan 50 jaar bij het koor. Zij werken met veel plezier aan uitbreiding van het repertoire. In 2016 vierden zij hun 75-jarig jubileum. Musical4All is een groep van zestien jongeren tussen de negen en achttien jaar.

Zij krijgen zang-, theater- en dansles van Jacqueline Fijnaut en Frank van den Berg en verzorgen al ruim elf jaar met grote passie diverse opleidingen voor alle leeftijden. De lessen zijn persoonlijk, inspirerend, professioneel en van hoog niveau. Fijnaut is veelzijdig met pop, rock, jazz, klassiek en musicals. Van den Berg zijn passie is muziektheater in het algemeen en musical specifiek. De entree is gratis en na afloop van het concert kan er worden geborreld in 't Pelgrimshuis.