Afbeelding
Foto:

Scholierenloop voor basisscholen

Venray | De leerlingen van de scholierengroepen 1 t/m 8 van de verschillende basisscholen uit de gehele regio strijden op zaterdag 27 januari tijdens de Peel en Maas TV scholierenloop om de verschillende titels in een wel heel speciale loop met veel nevenactiviteiten.

Wederom zijn de estafettes voor teams bestaande uit jongens (maximaal twee) en meisjes per leeftijdsgroep opgenomen. Om mee te doen aan de estafettes, moeten de deelnemers wel ook individueel hebben meegedaan. De wedstrijden starten om 11.30 uur. De speciale loop voor personen met een verstandelijke beperking start om 13.05 uur. Inschrijven voor de scholierenloop kan vanaf begin januari 2018 via de basisschool gebeuren.

Extra trainingen: op de zaterdagen 13 en 20 januari worden weer extra trainingen gehouden voor de schooljeugd. Ze starten om 10.00 uur bij Perdstal, Kempweg 164. De deelname is gratis en van tevoren aanmelden is niet nodig. De Vlakwatercross maakt deel uit van het Limbra-Cross-Circuit, waaraan een negental Limburgse en Brabantse verenigingen deelnemen.

Net als vorige jaren lopen de wedstrijdatleten en de recreanten gezamenlijk de lange cross en korte cross en ook de overige lopen. Dus ook degenen die geen lid zijn van een atletiekvereniging mogen meedoen. Op zondag 29 januari start om 10.30 uur de RHM-lange cross over 8040 meter. Om 11.30 start de WIVO- korte cross die 4020 meter lang is. Deze gezamenlijke lopen van wedstrijdatleten en recreanten maken het deelnemersveld veel groter en bieden dus meer strijd. Er worden afzonderlijke klasseringen opgemaakt voor de diverse leeftijdscategorieën en voor mannen en vrouwen, jongens en meisjes.

Om 12.25 uur starten de Jumbo-Winters-jeugdlopen. Ook jongens en meisjes die geen lid zijn van een atletiekvereniging mogen meelopen.

Aanmelden voor de Vlakwatercross op zondag 28 januari kan geschieden via www.inschrijven.nl /Vlakwatercross. Meer informatie via www.atvvenray.nl of info@atvvenray.nl.