SSS'18 verliest van hekkensluiter

TGG-SSS'18 2-1 (1-0).

Doelpunt: Cas Rutten.

SSS'18: Massop; Aben (70. Deriet), Rutten, Venhuizen en Kuenen; Voesten, Lucassen, Botden en Hendriks (70. Koen van Bree); Joosten (70. Beckers) en Teun van Bree.

DEN BOSCH | Het zwak spelende SSS'18 leed de derde nederlaag op rij in de tweede klasse H. In Den Bosch werd met 2-1 verloren van hekkensluiter TGG. De nieuwkomer behaalde de eerste seizoenszege.

De vele blessures en andere afwezigen beginnen SSS'18 steeds meer op te breken. Bas Joosten keerde weliswaar terug in de basis maar hij is nog niet helemaal fit. Ook Koen Verlinden moest geblesseerd toekijken en achterin ontbreekt nog steeds regisseur Wout Janssen. Door gebrek aan routine zat er weinig lijn in het Overloonse spel. De geel-zwarten waren na een mooie serie opgeklommen naar de derde plaats, maar zijn inmiddels weggezakt in de middenmoot.

Beide teams begonnen met enige spanning aan de wedstrijd, want een overwinning was uiterst welkom. Toch leken de Boschenaren meer doordrongen van het belang. De thuisploeg was agressiever en feller dan de mat acterende Overloners, die na zeven minuten op achterstand werden gezet: 1-0. Die tegentreffer schudde SSS'18 niet wakker. De bezoekers bleven volharden in een inspiratieloos spelletje waar geen overwinningsdrang vanaf straalde. De spaarzame kansen op de gelijkmaker werden door Thomas Botden en Bas Joosten niet benut.

Het door blessures geplaagde SSS'18 kreeg direct na de thee weer een tegenvaller te verwerken. Onachtzaamheid in de verdediging werd door Bas van Zeelst eenvoudig afgestraft: 2-0.

De Overloners konden slechts met pijn en moeite tot offensieve daden komen. Trainer Ruud Vermeer moest iets doen en hij paste in de 70e minuut een driedubbele wissel toe. De talentvolle jeugdspeler Bart Deriet (18) maakte zijn debuut in de hoofdmacht. Daarna liep het wat beter bij de Overloners. De aansluitingstreffer in de 89e minuut van Cas Rutten (2-1) viel te laat. SSS'18 verloor van een ploeg die niet beter was, maar wel meer strijdlust toonde om tot het uiterste te gaan.