Volharding gelijk tegen WSC

Volharding-WSC 2-2 (1-2).

Doelpunten: 5. Roel Gerrits (eigen doel) 0-1; 34. Soufiane Bakkali 0-2; 42. Marc van Rens 1-2; 66. Marc van Rens 2-2. Scheidsrechter: Ploegstra (Born). Toeschouwers: 125

Volharding: Vullings; Joosten, Gerrits, Kessels en Janssen; Verstegen, Evers en Beurskens; Schepens (46. Brouwer), Duijkers (80.Tissen) en Van Rens (85. Reijnders).

VIERLINGSBEEK | Volharding speelde met 2-2 gelijk tegen WSC in de tweede klasse H. Het was een meer spannende dan goede wedstrijd. De uitslag was terecht, al moest Volharding terugkomen van een 0-2 achterstand.

Voor het eerst sinds 21 jaar – toen nog in de hoofdklasse - troffen beide clubs elkaar weer. Bij Volharding maakte Nick Joosten zijn rentree in de basis als vervanger van de geblesseerde Daan Albers. De Waalwijkers kenden een goede start en kwamen al na vijf minuten op voorsprong. Een voorzet van Mounir Mamaar werd door Volharding-verdediger Roel Gerrits ongelukkig in eigen doel geschoten: 0-1. WSC had voor rust het beste van het spel. Scheidsrechter Ploegstra zag geen penalty in een overtreding op Marc van Rens die in de heupzwaai werd genomen. Aan de overkant werd Soufiane Bakkali twee keer gevaarlijk. Na 34 minuten moest goalie Job Vullings, na twee reddingen op rij, toch de 0-2 toestaan.

Vlak voor rust scoorde Marc van Rens de aansluitingstreffer. De linksbuiten trok naar binnen en vond de korte hoek. Keeper Van Brakel zag er niet goed uit: 1-2.

Direct na de hervatting werd Marc van Rens getorpedeerd door de doelman, maar Ploegstra zag er opnieuw geen strafschop in. In de 58e minuut ontsnapte Volharding aan een grotere achterstand toen de bal in kansrijke positie hoog over het doel verdween. Die misser kwam WSC duur te staan. Na een uitstekende balverovering stuurde aanvoerder Jip Verstegen Marc van Rens diep en die was voor de tweede keer trefzeker: 2-2. Twee minuten later had Stan Duijkers dé 3-2 op zijn schoen, maar vrij voor het doel raakte de 19-jarige aanvaller de bal verkeerd. Beide teams gingen daarna nog vol voor de winst. Jip Verstegen schoot voorlangs en invaller Kevin Reijnders tikte de bal bij zijn eerste contact net langs het doel. Aan de overzijde verijdelde Job Vullings weer een doelpoging van Bakkali. Ver in de blessuretijd was uitblinker Wouter Evers nog dicht bij de winnende treffer. Uit de indraaiende vrije trap van Kevin Reijnders kopte Evers net over de lat.