Venray nog niet in gesprek met nieuwe trainer

VENRAY| Het gerucht dat Sjoerd van der Coelen de nieuwe trainer van Venray wordt, kan technisch manager John Beerkens niet bevestigen. "Nee, zo ver zijn we helemaal niet. We hebben nog met geen enkele trainer gesproken", zei Beerkens zondagmiddag.

Door Henk Willemssen

"We stellen eerst een profielschets op. Daarna gaan we er namen bij zoeken. Uit die namenlijst maken we een selectie van kandidaten die we oproepen voor een gesprek." Beerkens verwacht dat eind deze week de uitnodigingen worden gedaan. Volgende week kunnen dan de eerste gesprekken met kandidaat-trainers plaatsvinden. "We gaan zeker niet overhaast te werk. Het zoeken van een nieuwe trainer doen we zorgvuldig", aldus John Beerkens.

Sjoerd van der Coelen wordt ook in verband gebracht met Venlosche Boys. "Ik heb nog niet concreet met een club gesproken", zegt de oud-speler van Venray. Hij is nu voor het vierde jaar trainer bij Volharding. "Er zijn wel wat oriƫnterende contacten en daar hoort ook Venlosche Boys bij." Van der Coelen wacht de mogelijke interesse van Venray met belangstelling af. "Als een club als Venray komt, dan sta ik zeker open voor een gesprek. Maar het is geen abc'tje dat ik het zo maar word. Zo gemakkelijk is het niet. Je bent vaak een van de vier kandidaten." Tevens gaat het gerucht dat Johan Vullings, die stopt bij Hapse Boys, terugkeert bij Volharding om Van der Coelen als hoofdtrainer op te volgen.

Stef Sijbers, die na drie jaar vertrekt bij Venray, gaat op zoek naar een club in Eindhoven of omgeving. Hij woont nu nog in Antwerpen maar is van plan volgend jaar naar Eindhoven te verhuizen omdat hij dan ook dichter bij zijn werk woont. "Dat ik bij Venray vertrek is een combinatie van factoren. De afstanden en het vele reizen breken me steeds meer op. Ik maak lange dagen op mijn werk en moet iedere dag om kwart voor zes op. Alles bij elkaar wordt het me te veel." Afgelopen zomer was hij enkele maanden uit de roulatie door een leverinfectie. "Daar ben ik nog niet helemaal van hersteld. De bloedwaarden zijn nog steeds niet goed. Ik merk dat ik eerder vermoeid en geprikkeld ben. Doktoren waarschuwen dat ik moet oppassen. Daarom wil ik meer rust door dichter bij het werk en mijn club te gaan wonen."