De opgekomen Jesse Peeters (17) heeft de voorzet gegeven waaruit Armend Shala (buiten beeld) de 1-1 scoort.
De opgekomen Jesse Peeters (17) heeft de voorzet gegeven waaruit Armend Shala (buiten beeld) de 1-1 scoort. Foto: Simone Swinkels

Venray raakt in problemen

Venray-ZSV 2-3 (1-1).

Doelpunten: 2. Joy Koenen (eigen doel); 42. Armend Shala 1-1; 64. Davy Althuizen 1-2; 66. Koen Kuunders 1-3; 75. Armend Shala 2-3. Scheidsrechter: Bos (Gulpen). Toeschouwers: 175. Gele kaart: Joy Koenen en Dimitris Touratzidis (Venray).

SV Venray: Stiphout; Van Hout, Keijzers (80. Deenen), Van Dijck en Jesse Peeters; Jarno Peeters, Van Mil (30. Touratzidis) en Koenen; Vievermans, Vullings (46. Wismans) en Shala.

Door Henk Willemssen

VENRAY | Venray is door het 2-3 thuisverlies tegen ZSV weggezakt in de bedreigde zone van de eerste klasse D. Het zwak acterende Venray speelde een zeer slechte eerste helft. Na de pauze veerden de rood-witten op maar uiteindelijk gingen de bezoekers uit Zeilberg toch met de volle buit aan de haal.

Vooraf aanvang van het seizoen leefde de hoop dat Venray deze jaargang zorgeloos in de middenmoot zou kunnen meedraaien. Maar voor het derde jaar op rij raken de rood-witten weer in de onderste regionen verzeild. Trainer Stef Sijbers, die vorige week zijn vertrek aankondigde, kreeg tijdens de warming-up al de eerste tegenslag doordat Robert Willemse met een knieblessure moest afhaken. Daardoor verscheen Joy Koenen in de basis. Veel supporters snappen er niets van dat Sijbers zijn topschutter Dimitris Touratzidis op de bank houdt. De coach gaf opnieuw de voorkeur aan Jeroen Vullings in de spits. "De opzet is dat we met Jeroen als aanspeelpunt voorin meer aan voetballen toekomen. Vorige week tegen De Valk pakte dat goed uit. Vandaag niet. Daarom heb ik Jeroen tijdens de rust ook gewisseld." Aanvoerder Angelo van Mil liep al na een kwartier een dijbeenblessure op. Hij hobbelde nog even mee maar liet zich na een halfuur vervangen door Dimitris Touratzidis. Armend Shala zakte daardoor een linie naar het middenveld.

Venray stond toen al met 0-1 achter. Bij de allereerste corner kreeg Joy Koenen de bal ongelukkig op zijn voet: 0-1. De thuisploeg kon allerminst overtuigen. Er was geen teamverband en passes ging vaak mis. De rood-witten acteerden zonder enig zelfvertrouwen. Sijbers wees op het wegvallen van zijn routiniers Willemse en Van Mil. Het enige gevaar ontstond uit een vrije trap van Bram Vievermans die vlak over de lat scheerde. Doelman Sam Stiphout kreeg prima in toen Erwin van den Broek vrij voor hem opdook.

Tot de 42e minuut had Venray aanvallend nog niets laten zien. Er was nog geen enkel schot binnen de palen gekomen toen de opgerukte linksachter Jesse Peeters een voorzet gaf die door Armend Shala werd binnengeschoten: 1-1. Bij de eerste de beste kans was het direct raak.

Die treffer gaf de rood-witten moed. Na de pauze speelde de thuisploeg met meer flair en overtuiging. Op aangeven van Bastiaan van Hout kon Touratzidis vrij inkoppen maar de Griek miste jammerlijk. Even later gaf hij een steekbal op Bram Vievermans die alleen op het doel afsnelde. De talentvolle aanvaller strandde op keeper Wouter Vaneker. "We hebben veel te veel moeite met scoren. Zo'n kansen moeten erin", zei Sijbers.

Uit een tegenaanval nam ZSV even later opnieuw de leiding: 1-2. Drie minuten later waagde captain Koen Kuunders een afstandschot dat even van richting werd veranderd: 1-3. Stef Sijbers ('dat schot was houdbaar') vond het een keepersfout van Stiphout. Die tegenslagen kwam Venray niet meer te boven. De thuisploeg ontsnapte aan de 1-4 toen de bal via de binnenkant paal in handen van Sam Stiphout verdween. Een kwartier voor tijd leefden de aangeslagen rood-witten nog even op. De opgekomen JordyWismans gaf een voorzet waar Dimitris Touratzidis net onderdoor ging. Bij de tweede paal stond Armend Shala klaar om de 2-3 binnen te schieten. Het slotoffensief van de Venraynaren kon ZSV niet meer echt bedreigen. Sijbers: "De eerste helft was inderdaad niet best. Dat kwam ook doordat de warming-up met weinig energie werd gedaan. Het wordt lastig omdat we zo moeilijk scoren, terwijl de tegenstander maar een halve kans nodig heeft."