Afbeelding
Foto:

Denny Wismans onderscheiden

Castenray | Tijdens het prinsenbal van carnavalsvereniging de Schânseknuppels in Castenray kwam niet alleen de nieuwe prins uit. Er werd zaterdagavond ook afscheid genomen van Denny Wismans als secretaris van de vereniging en lid van de raad van elf.

In het seizoen 98-99 trad Denny Wismans toe tot de raad van elf en in 2000 werd hij lid van het bestuur van de Schânseknuppels. Hij vervulde eerst de taak van notulist, om vanaf 2008 de taak van secretaris op zich te nemen. Beide taken vulde hij altijd met volle overgave in. Niet vreemd, want Denny Wismans is een carnavalsvierder in hart en nieren en kreeg de liefde voor het feest thuis met de paplepel ingegoten. Denny Wismans staat altijd met raad en daad klaar voor de vereniging en wordt ook wel 'de Wikipedia van de vereniging' genoemd, aangezien hij zoveel van het reilen en zeilen en de geschiedenis van de Schânseknuppels weet. Voor al zijn verdiensten werd Denny Wismans afgelopen zaterdag door de door de Vorstenraad onderscheiden met de Grootorde van de Vorstenraad. De Schânseknuppels heeft hem onderscheiden als Iëere Sikkertaris van de vereniging.

Foto: Denny Wismans met vriendin Beata.


Bijen houden

Venray | Imkervereniging Regio-Venray start in de loop van januari met een basiscursus bijen houden.

De cursus vindt plaats in Deurne en bestaat uit acht theorielessen op de maandagavonden, met afsluitend een examen en acht praktijklessen. De cursus is ook voor mensen uit de regio Venray toegankelijk. Imkeren is niet alleen een zaak van mannen, ook vrouwen en jongeren vanaf zestien jaar zijn van harte welkom. Imker zijn is fascinerend en lang niet zo ingewikkeld als wordt gedacht. De bijenwereld is een intrigerende wereld. Elk bijenjaar zorgt weer voor nieuwe verrassingen.

Met bijen bezig te zijn is een ontspannende bezigheid. Voor meer informatie en aanmelding e-mail bestuur@imkers-venray.nl. Zie ook http://www.imkers-venray.nl.