Afbeelding
Foto:

Drie jaar Fairtrade Kerk

Venray | De Protestantse Gemeente Venray heeft bericht gekregen van de landelijke jury van de Fairtrade Gemeente Campagne dat ze ook de komende drie jaar de titel Fairtrade Kerk mag blijven voeren.

Op de kerk Het Zonnelied in Brukske blijft het fairtradeschild zichtbaar. De jury gaf aan onder de indruk te zijn van de manier waarop de Protestantse Gemeente Venray de campagne steunt. 'Niet alleen door het gebruik van fairtradeproducten, maar ook omdat de PKN-kerk in Venray in haar interne en externe communicatie veel aandacht aan het belang van eerlijke handel besteedt. Dit laatste doet zij gedurende het hele jaar en dat is een extra compliment waard. De PKN-kerk heeft opnieuw bewezen dat de titel niet alleen maar een tijdelijke oprisping is geweest, maar een wezenlijk onderdeel van haar beleid'. De jury hoopt dat de protestantse kerk van Venray ook andere kerken stimuleert om meer aandacht aan eerlijke handel te besteden, want in de regio is de kerk in Brukske samen met haar zusterkerk in Blitterswijk een positieve uitzondering.


Landweert Leeft

Venray | Landweert Leeft houdt op zondag 10 december een familiebrunch, waarbij alle wijkbewoners tussen 11.00 en 13.30 uur in 't Stekske kunnen komen brunchen. Er is een speelhoek en de kinderen kunnen zich laten schminken. Samen aan Tafel vindt plaats op dinsdag 19 december vanaf 13.00 uur. Samen aan Tafel is een vijfgangenkerstdiner voor ouderen en alleenstaanden. Uiterlijk tien dagen van tevoren opgeven via telefoon 581913 of via e-mail info@landweertleeft.nl.