Kerst centraal bij Intratuin Venray

Venray | Denk je aan kerst, dan denk je aan Intratuin. Laat je betoveren door de adembenemende kerstafdeling. Intratuin Venray geeft kerstliefhebbers dit jaar op een wel heel bijzondere wijze een voorproefje van kerst.

Met de actie Win een magisch kerstdiner kunnen kerstfanaten nu al geheel in de kerstsfeer komen. Met een compleet verzorgd kerstdiner in samenwerking met restaurant De Boogaard Geijsteren voor maximaal tien personen.

Een betere plek om inspiratie op te doen en je alvast onder te dompelen in het kerstgevoel, is er niet. Op 16 december is het zover, dan mag er een kerstfanaat samen met zijn of haar familie en/of vrienden komen dineren. Alles staat in het teken van de ultieme kerstbeleving die het tuincentrum biedt. Een culinair vijfgangen kerstdiner aan een prachtig gedekte tafel bereid door de chef-kok van restaurant De Boogaard met bijpassend drankarrangement.

Iedereen, ook wie niet komt dineren, kan vanaf nu inspiratie opdoen in de betoverende wereld die Intratuin heeft gecreëerd. Hiermee wordt kerstdecoratie inkopen doen echt een beleving en kan men voor alles terecht om dezelfde sprookjesachtige sfeer zelf ook thuis te creëren. Ook op de snijbloemenafdeling kunnen de bezoekers terecht voor prachtige (Kerst)arrangementen/boeketten of sfeer decoraties Zaterdag 16 december is er een workshop eucalyptuskrans. Kosten 20 euro per persoon inclusief materialen. Aanvang 9.30 uur. Workshop Kerst XL. Kosten 20 euro per persoon inclusief materialen. Aanvang 10.30 uur. Kerstbomen: Prachtig assortiment kerstbomen. Alle soorten en maten.

Intratuin Venray is elke zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur tot en met 7 januari 2018. Om het jaar sfeervol en knallend af te sluiten heeft Intratuin het mooiste vuurwerk. Bestel online via www.intratuinvuurwerk.nl De vuurwerkwinkel voor het afhalen van de bestelling of voor losse verkoop is geopend op: donderdag 28 december van 9.00 tot 18.00 uur, vrijdag 29 december van 9.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur (zondag 31 december geen vuurwerkuitgifte of verkoop mogelijk in verband met regelgeving vuurwerkbesluit).

Intratuin Venray, Langstraat 133, www.Intratuin.nl/www.bezorgeenbloemetje.nl.


'Wie zichzelf kent, leeft gelukkiger.'

Dialoogcafé
6 december

Venray | 'Wie zichzelf kent, leeft gelukkiger.' Harold Stevens (links op de foto) en Stan Verhaag gaan op woensdag 6 december graag met u in dialoog over dit thema tijdens het Dialoogcafé in proeflokaal Goesting. Iedereen is welkom!

Tijdens de Dialoog op 6 december is Stan Verhaag gespreksleider, terwijl Harold Stevens fungeert als 'sidekick'. Stevens is getrouwd, hij is vader van drie kinderen, werkt als internationaal accountmanager en is daarnaast psychosociaal therapeut.

Waarom heb je dit thema gekozen?

Harold Stevens: 'Als ik mensen in mijn praktijk krijg met klachten, dan adviseer ik ze bijna altijd om te praten. Niet alleen met mij, maar vooral met mensen in hun directe omgeving. Hun ouders bijvoorbeeld, want zij zijn je DNA. Waarom adviseer ik dat? Door goed naar de ander te luisteren, leer je jezelf kennen. Andere mensen kunnen jou helpen te ontdekken wie je bent, waar je goed in bent. Zij helpen je om je kern te vinden. En als je jezelf kent, dan helpt dat je om de dingen te doen die bij jou passen. Als je daarin slaagt, dan kun je je klachten oplossen of tegenslag overwinnen, of het nu fysiek is of geestelijk. Dan kun je gelukkiger leven. Maar de vraag is: hoe neem je die verantwoordelijkheid om te ontdekken wie je bent? Over die vraag gaat de Dialoog op 6 december, want ik ben heel nieuwsgierig hoe mensen dat doen en welke ervaringen ze hiermee hebben.'

Wat zijn jouw eigen ervaringen met dit thema?

'Ik heb wel een mooi voorbeeld. Laatst zat ik thuis wat te klagen over mijn oudste zoon van 16, omdat ik vind dat hij wel erg veel tijd achter de spelletjescomputer zit. Mijn jongste zoon van 11 hoorde dat en zei: "Maar pap, jij zit zelf ook heel vaak achter je laptop. Wat is het verschil?" Hij zette me aan het denken. Een paar dagen later besloot ik de laptop weg te leggen en een legpuzzel te maken, want dat vind ik ontzettend leuk en ontspannend om te doen. Mijn jongste zoon kwam naar me toe en zei: "Zie je dat Beau nu ook niet achter dat apparaat zit?" De moraal van dit verhaal is: verbeter de wereld, begin bij jezelf. Verlang het niet eerst van de ander of ook van de ander. Je kunt beter verantwoordelijkheid nemen voor je eigen acties.'

Wat is je droom?

'We leven in een wereld die helaas gekenmerkt wordt door conflicten. Tussen landen, politieke partijen, mensen onderling. Dat is zonde! Mijn droom is dat mensen weer meer met elkaar verbonden zijn. Want samen zijn we één, samen staan we sterk en vanuit deze verbinding kunnen we de vele uitdagingen van deze tijd aan. Die verbinding met de ander begint door eerst verbinding te maken met jezelf: wie ben ik? Doe ik de dingen waar ik goed in ben? Durf keuzes te maken. Mijn droom is dat conflicten verdwijnen doordat mensen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen geluk.'

Iedereen is op 6 december van harte welkom bij het Dialoogcafé bij Proeflokaal Goesting van 19.30 tot 22.00 uur. Deelname is gratis. Koffie en thee worden aangeboden door Goesting. Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen. Daarom graag aanmelden via info@venrayindialoog.nl. We behandelen de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst.