Ysselsteyn na penalty's uit beker

Gassel-Ysselsteyn 2-2 (0-2). Gassel wint na strafschoppen (7-6).

Doelpunten: Gijs Dinghs en Dennis Teunissen.

GASSEL | Ysselsteyn ligt uit het bekertoernooi. Vorige week donderdag speelde de derdeklasser met 2-2 gelijk op bezoek bij vijfdeklasser Gassel. De strafschoppenserie wonnen de Brabanders met 7-6.

Ysselsteyn nam halverwege de eerste helft de leiding door een doelpunt van Gijs Dinghs: 0-1. Trainer Ruud Jenneskens had een paar spelers rust gegeven en liet enkele invallers in de basis starten. De Ysselsteynse ploeg kon niet overtuigen maar nam vlak voor de thee toch een 0-2 voorsprong via Dennis Teunissen.

Gassel kwam vlak na de pauze terug tot 1-2. De thuisploeg streed voor wat het waard was en kreeg pal voor het eindsignaal zijn beloning: 2-2. De eerste zes strafschoppen werden door beide teams foutloos genomen. Bij de zevende penalty miste Ysselsteyn waardoor de thuisploeg een mooie stunt uithaalde. Het was een inhaalwedstrijd uit de tweede ronde die op 12 november werd afgelast. Gassel mag nu thuis aantreden tegen hoofdklasser UDI'19.

Volharding 2 en SSS'18 bekeren

OVERLOON | De bekerwedstrijden uit de derde ronde worden gespeeld op donderdag 7 december.

SSS'18 treedt op 20.00 uur aan tegen Rhode op het kunstgrasveld in Overloon. Beide teams treffen elkaar dit seizoen ook voor de competitie in de tweede klasse H. Daarin is de ploeg uit Sint Oedenrode de ongeslagen koploper. Op 1 oktober won Rhode met 0-3 in Overloon.

Volharding 2 ontvangt Constantia uit Wanroij dat de ranglijst aanvoert in de vierde klasse G. Volharding 2, dat verrassend tot de derde ronde doordrong, staat in de middenmoot van de reservehoofdklasse.

Sporting verliest door vroege penalty

Sporting ST-Montagnards 0-1 (0-1).

SWOLGEN | Sporting ST ging thuis door een vroege strafschop met 0-1 onderuit tegen Montagnards in de vijfde klasse E.

Na tien minuten kregen de bezoekers uit Bergen een penalty. De arbiter wees naar de stip toen verdediger Nick van Well een opstuitende bal tegen zijn hand kreeg. Vanaf elf meter namen de bezoekers de leiding. Jens Jennissen schoot raak: 0-1. Montagnards had het beste van het spel maar kreeg voor rust weinig kansen. Sporting ST was een keer dicht bij de gelijkmaker toen Johan van Mierlo zag dat de Bergense keeper ver voor zijn doel stond. Van Mierlo waagde een poging maar de bal belandde op het dak van het doel.

Na de pauze werd Montagnards gevaarlijker en kreeg nog enkele goede kansen. De lat voorkwam een grotere achterstand voor het strijdende Sporting ST.

Eerste afgelaste duels dit seizoen

VENRAY | Op zondag 26 november kwamen de eerste afgelastingen van deze competitie.

Opvallend was dat in de hoogste klassen vrijwel alle wedstrijden doorgingen. De voetbalderby Oostrum-Leunen was een van de zes duels die werden afgelast in de vierde klasse E. Dat kwam mede doordat de gemeente Venlo vrijdag al alle wedstrijden op natuurgras had geschrapt vanwege de slechte bespeelbaarheid van de velden.